Psihologija

DEČAKA SU MALTRETIRALE DEVOJČICE NA ULICI: Ono što je jedna žena uradila, vredno je svakog divljenja! (VIDEO)

Lekcija koju svako od nas mora da nauči.

23.09.2023 18:00

DEČAKA SU MALTRETIRALE DEVOJČICE NA ULICI: Ono što je jedna žena uradila, vredno je svakog divljenja! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/matt.tv

Svet je postao surov i retko ćete videti danas da neko nekome priskače u pomoć, a da su u pitanju potpuni stranci. Nažalost, mnogi prolaze na ulicama ni ne osvrćući se na to da li je nekome potrebna pomoć i ne osluškujući da li je neko direktno od nas traži. Većina se vodi time da treba gledati "svoja posla" i da se ne treba mešati. Ipak, neki događaji ne mogu proći tek tako nezapaženo, ako nam se odvijaju pred očima i direktni smo svedoci.

Na internetu kruži snimak dečaka kojeg zadirkuju dve devojčice, pokušavajući da mu otmu torbu. Dečak se našao sasvim slučajno pored klupe gde su stajali jedna žena, čovek i dete tako da to nije moglo da prođe neopaženo. Videvši da su mu devojčice otele torbu, žena je skočila istog trenutka kako bi odbranila dečaka.

Printscreen/TikTok/matt.tv

Jedna žena na ulici je odmah skočila nakon što je videla maltertiranje dečaka

- Izvini šta radiš? Šta radiš? Jel to tvoja torba? - obratila se devojčici, a onda okrenula ka dečaku da ga pita da li je dobro. 

Pošto je otela torbu od devojčice i vratila je dečaku žena ju je zgroženo upitala ponovo zašto je ona to uradila.

- Pogledaj, zato što je čudan - rekla je devojčica podsmevajući se dečaku.

- Ne, ti si čudna. Nije dobro napadati druge, u redu? Dođi i ti na sekund- okrenula se ka drugoj devojčici a onda je usledilo šokantno pitanje.

- Zašto ste ovo uradile? Zaista nemate šta drugo da radite? Jel?- obratila im se ona a onda je pustila dečaka da ode.

Naravno, ovo je bio socijalni eksperiment kako bi se utvrdilo da li i koliko ljudi pomažu kada nekoga maltretiraju na ulici.

 

- Molim vas nemojte raditi ove eksperimente na meni jer ću završiti u zatvoru.

- Definitivno majka i učitelj.

- Način na koji je privela i drugu devojčicu, neverovatno.

- Svetu je potrebno više žena poput ove!

- Majčinski instikt- bili su neki od komentara.

Žena je kako su se svi složili prošla test i pokazala visoki nivo humanosti i savesnosti. Tiktokeri su komentarisali kako ona nije razmišljala nijednog trenutka da li treba dečaku pomoći u nevolji i većina se složila da bi ovo bila odlična lekcija mnogima koji ignorišu druge kojima pomoć treba. Iako je bio u pitanju socijalni eksperiment žena je i mlađima pokazala kako se ne treba ponašati prema drugima koji su slabiji ili nezaštićeni i poslala snažnu poruku kako biti dobar ništa ne košta ništa a može nekome popraviti dan.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)