KUMIN ZAČIN LEK

MELEM ZA DIGESTIVNI TRAKT: Napitak od OVOG začina će učiniti čuda za samo 15 dana

Ovaj sitan ali dinamitan začin je blago za ceo organizam, bogat je antioksidansima, magnezijumom, vitaminima A i C, a ako od njega napravite napitak podmladićete i izlečiti svoje telo

17.11.2021 17:12

MELEM ZA DIGESTIVNI TRAKT: Napitak od OVOG začina će učiniti čuda za samo 15 dana
unsplash.com

Kumin je začin koji čudotvorno deluje na organizam i celokupno zdravlje. Jača imunitet, reguliše probavu, smanjuje nadutost u stomaku i gasove koji je izazivaju. Ima antiupalno i analgetsko dejstvo. Pospešuje izbacivanje toksina iz organizma, te stoga i stimuliše gubitak kilograma, dobar je u borbi protiv zatvora a utiče pozitivno i na nivo holesterola.

Po ajurvedskoj medicine je blagotvoran za žensko reproduktivno zdravlje, posebno za zdravlje materice, koristi se za podsticanje laktacije kod dojilja, koje redovno konzumiraju čaj od semenki kumina kako bi imale više mleka.

Deluje povoljno i na zdravlje kože, ublažava iritacije izazvane upalnim procesima, posebno one praćene svrabom.  Međutim, čudo nastaje kada se ovaj začin pomešate sa vodom.

On tada postaje magični napitak koji poboljšava oralno zdravlje. Ako pijete čaj ili vodu sa kuminom, oni će ukloniti zadah ali i smiriti upalna stanja kao što su upale desni, grla, krajnika, piše portal stil.kurir.rs.

Priprema vode sa kuminom:

Dve kašike semenki kumina potopite u čaši vode i pustite da tako odstoje preko noći.Napitak pijte svako jutro na prazan želudac.

pexels.com

Kumin je moćan začin koji prija organizmu

 

U Indiji nadaleko poznata kao jeera (džira) voda od kumina je proglašena za čudotvorni napitak koji ima neverovatno dejstvo na organizam. Ako redovno konzumirate vodu sa kuminom oslobodićete se viška masti u organizmu za 15 dana i regulisaćete probavu.

Zahvaljujući nutritivno zdravim sastojcima koje kumin ispušta u vodu, sama voda će poprimiti žućkastu boju. Pored toga, radi se o niskokaloričnom napitku jer jedna kašika kumina sadrži samo 7 kalorija.

Komentari (0)