Prirodni lekovi

MALA, MOĆNA I MUNJEVITA: Spasonosna tinktura napravljena od OVOG začina vas štiti od infarkta!

Kada nas zaboli u sredogruđu ili pak krene da nam trne leva ruka, većina nas se ozbiljno zabrine jer su upravo ovo jedni od simptoma srčanog udara. Ipak, najbolji lek je uvek prevencija a kad su u pitanju vaše srce i krvni sudovi, dobra vest je da ih možete zaštiti na prirodan način, a Srećna vam otkriva i kako!

05.11.2021 11:25

MALA, MOĆNA I MUNJEVITA: Spasonosna tinktura napravljena od OVOG začina vas štiti od infarkta!
Pixabay.com

Nažalost, bolesti srca i kardiovaskularnog sistema su najčešći razlog zbog kojeg bi većina ljudi otrčala kod svog lekara glavom bez obzira a dešava se da to nekada urade previše kasno. Pre nego što uopšte dobijete lekarski recept i pohitate u apoteku, znajte da se bolesti srca mogu u velikoj meri sprečiti promenom režima ishrane, korekcijom životnih navika, fizičkom aktivnošću i manjim izlaganjem stresu.

Pogledajte malo svoju policu sa začinima, upravo tamo se možda krije spas za vaše srce. Naime, kajenska paprika može da učini čuda za vaš kardiovaskularni sistem.

Pixabay.com

Kajenska paprika je blagotvorna za zdravlje

 

Kajenska čili paprika bila je predmet istraživanja mnogih iscelitelja, među njima i doktora Ričarda Šulca. Zahvaljujući kajenskoj paprici, američki herbalista doktor Kristofer u 35 godina dugoj karijeri nikada nije izgubio pacijenta koji je doživio infarkt. Svi oni su bili zadivljeni lekovitim svojstvima koja ova sorta paprike poseduje.

Srećna vam donosi magičnu tinkturu doktora Šulca koja vam za samo jedan minut može spasiti život!

Tinktura prema sledećem receptu najbolja je tinktura za hitne slučajeve srčanih udara. Da napomenemo, ne treba koristiti ljutu papriku već kajensku papriku koja je najpoznatija vrsta čili paprike, a uzgaja se najviše u Indiji i Južnoj Americi.

Pixabay.com

Čili papričica srce čuva

 

Čili je žbunasta tropska biljka, koja se od paprike razlikuje po tome što je višegodišnja biljka. Mlevena čili papričica je dvadeset puta ljuća od obične paprike jer sadrži mnogo više paprenog alkaloida kapsaicina. Ljutost čilija je obrnuto proporcionalna veličini plodova, pa su tako najmanji plodovi najljući.

 

 

U većim supermarketima, orijentalnim ili prodavnicama zdrave hrane nabavite jednu od sledećih vrta čili papričica - Habanero, Halapenjo, African Bird, Thai Chi, jamajkanska ljutu paprika ili Scotch Bonet. One su najpogodnije jer imaju ljutinu od minimalno 90.000 jedinica na Skovilovoj skali, savetuje portal atma.hr.

Najbolji recept za tinkturu prema doktoru Ričardu Šulcu

Treba vam:

  •  Prah kajenske paprike
  •  Nekoliko svežih kajenskih papričica
  •  50-postotni alkohol, neki koriste votku ili jabukovo sirće ako ne želite alkohol
  •  Staklena boca zapremine jednog litra
  •  Rukavice

Priprema:

Stavite rukavice, zbog ljutine papričice. Na dan mladog meseca jednu četvrtinu staklene boce zapremine 1 litar ispunite prahom kajenske paprike. Prelijte s dovoljno alkohola da prekrije prah. Izblendajte sa strane nekoliko celih svežih papričica s dovoljno alkohola da dobijete smesu nalik umaku.

Dodajte tu smesu prvoj tako da napunite tri četvrtine boce. Zatim napunite bocu do vrha alkoholom i zatvorite je. Protresite je što češće tokom dana. Ostavite tinkturu do idućeg punog meseca i zatim je procedite kroz gazu u tamnu bocu.

Ako želite super jaku tinkturu procedite je nakon 3 meseca. Začepite dobro bocu i stavite na tamno i suvo mesto. Ova tinktura nema rok trajanja.

 

 

Doziranje prema uputstvima Dr Šulca

Ako je osoba koja je dobila srčani udar, anginu pektoris ili moždani udar pri svesti dajte joj 5-10 kapi tinkture. Za 5 minuta ponovite dozu. Nastavite ponavljati tretman do željenog poboljšanja.

Ako je osoba u nesvesti ukapajte joj ispod jezika 1-3 kapi i počnite s oživljavanjem. Nakon 5 minuta ponovite doziranje. Ponavljajte svakih 5 minuta do željenog poboljšanja.

Pixabay.com

Kajenska čili papričica u prahu je začin i lek

 

Druge koristi kajenske paprike

Kajenska paprika može biti korisna i kod drugih tegoba. Ima antigljivična svojstva te sprečava nastanak gljivičnih patogena Phomopsis i Colletotrichum. Poznata je po delovanju na probavu jer podstiče stvaranje želudačnih sokova, a takođe olakšava i smanjuje gasove i nadutost.

Ima i određeno antikancerogeno dejstvo pa se posebno preporučuju obolelima od raka pluća i pušačima. Smatra se da kapsaicin iz kajenske paprike pomaže u sprečavanju razvoja tumora uzrokovanih duvanom, a slični rezultati zabeleženi su i kod raka jetre. Korisna je i kod želudačnih tegoba, simptoma gripa, migrena, alergija, crvenila, gojaznosti, zubobolje i artritisa.

Nutritivna vrednost kajenske paprike

Naučnici su potvrdili prisutno 26 vrsta nutrijenata u kajenskoj paprici. Neki od najvažnijih minerala pronađenih u njoj su kalcijum, cink, selen i magnezijum. Osim minerala, kajenska paprika je takođe bogata i vitaminima A i C.

Komentari (0)