Prirodni lekovi

SASI VODA JE OSVOJILA SVET: Detoks napitak pomaže oporavku organizma i smanjenu kilograma (FOTO)

Prirodni detoks organizma koji će vam dati energiju tokom hladnih dana.

30.11.2022 15:02

SASI VODA JE OSVOJILA SVET: Detoks napitak pomaže oporavku organizma i smanjenu kilograma (FOTO)
shutterstock.com

Zimsko doba godine idealno je da očistimo organizam i damo mu dodatnu energiju. Ishrana bogata vitaminima nam je najbolji saveznik protiv prehlada i pada imuniteta koji su tipični za hladnije mesece. 

Ukoliko samo želite da uradite detoksikaciju i čišćenje organizma, ne morate da menjate u potpunosti način ishrane. Ipak, ako imate i višak kilograma, uvođenje posebnog režima ishrane i promena navika može da vam pomogne da smršate na zdrav i jednostavan način. Sasi voda sastoji se od potpuno prirodnih i lako dostupnih sastojaka, te ne šteti zdravlju.

shutterstock.com

Hidratacija je podjednako važna zimi koliko i leti

 

Ovaj napitak naziv je dobio po Sintiji Sas, koautorki knjige "Dijeta za ravan stomak", a koja je i kreatorka Sasi dijete. Nutricionistkinja po struci, Sasi je u svojoj knjizi dala nekoliko dobrih saveta za gubitak kilograma, među kojima je i dovoljan unos tečnosti, zbog čega je Sasi voda i postala toliko popularna.

SASTOJCI:

  • 2 litra vode držane na sobnoj temperaturi
  • 1 limun
  • 1 krastavac
  • 1 kašika rendanog korena đumbira
  • 12 listova nane (ili kašika suve)

 

PRIPREMA:

U stakleni bokal sipajte vodu, pa ubacite krastavac sečen na tanke kolutove. Zatim, dodajte iseckan limun (bez uklanjanja kore) i ubacite rendani koren đumbira. Na kraju, svemu dodajte 12 listića sveže nane ili kašiku suve. Ostavite da prenoći i sutradan pijuckajte celog dana.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)