Dijeta

BANANA I ČAŠA TOPLE VODE ujutru na prazan stomak? Evo šta se dešava s telom!

Probali ste mnoge dijete, ali željeni efekati su izostali? Donosimo vam jedan režim ishrane za koje mnogi tvrde da daje proverene rezultate.

04.07.2022 18:00

BANANA I ČAŠA TOPLE VODE ujutru na prazan stomak? Evo šta se dešava s telom!
pexels.com

Probali ste mnoge dijete, ali bez efekta? Međutim, postoji jedna koja podrazumeva konzumiranje banane s čašom tople vode i ona vas, tvrde oni koji su probali, neće izneveriti. Ta proverena kombinacija smanjuje težinu na veoma neobičan način, budući da dijeta podrazumeva da se tokom dana jede sve normalno.

Banana je puna ugljenih hidrata, vlakana i minerala, pa je zato prava energetska bomba. U kombinaciji sa mlakom vodom, i to ujutru na prazan stomak, ona poboljšava varenje. Veoma je važno da je polako jedete i uz to pijete vodu, pri čemu je važno da nakon pola sata ništa više ne unesete u organizam. 

Pixabay

Oslobodite se suvišnih kilograma nikada lakše uz bananu

Tačno je da banane imaju mnogo skroba, ali imaju i nizak glikemijski indeks. Ona se zato dugo vari i daje osećaj sitosti. Pritom, sprečava apsorpciju ugljenih hidrata, što je od presudnog značaja za sagorevanje masti.

Banana dijeta zato može biti veoma produktivna. Ako se odlučite da na taj način regulišete varenje i smršate, proces gubitka kilograma možete ubrzati i ako umesto večere pojedete samo bananu i čašu mlake vode. Preporuka je da uvek jedete zrele banane. Kao i kod svakog regulisanja telesne težine, obroci u kasnim večernjim časovima se ne savetuju, pri čemu se podrazumevaju oni posle 20h.

Osnivač fantastične banana dijete koja se sastoji od jednog od omiljenih voća i čaše tople vode, ponavlja da vam ovaj doručak može pomoći da izgubite težinu bez obzira na to šta jedete tokom dana.

pexels.com

Deluje teško, ali samo u početku jer zdrav doručak je od presudne važnosti 

Srećna Republika vam otkriva i primer dijete za celodnevni meni.

Doručak:

  • Jedna ili više banana dok se ne oseti sitost
  • Čaša tople ili mlake vode

Ručak:

  • Obrok po izboru
  • sveža salata

Užina:

  • Slatke grickalice poput čokolade ili keksa

Ovakve grickalice su prihvatljive, ali sladoled ili krofne se ne preporučuju. Savet su uvek zdrave grickalice, kao što su loptice od pirinča, dok se čips ne preporučuje. Užina je dozvoljena do 15 h.

Večera:

Večera treba da bude najmanje 4 sata pre spavanja.

Logično je da ćete i bez banane za doručak uz ovaj režim smršati, ali će banana uz čašu tople vode dodatno istopiti vaše suvišne kilograme, tvrde tvorci ovog režima ishrane. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)