Odrasli

Držala je vojničku dijetu i verovala da će da SMRŠA 4,5 kg! A evo ŠTA JOJ SE ZAISTA DOGODILO!

Mnoge žene su želele da se za kratak vremenski rok reše neželjenih kilograma, ali pokazalo se da neki od najstrožih režima daju potpuno suprotan efekat.

29.06.2022 11:00

Držala je vojničku dijetu i verovala da će da SMRŠA 4,5 kg! A evo ŠTA JOJ SE ZAISTA DOGODILO!
shutterstock.com

Vojnička dijeta ("Military diet") je vrsta dijete koja se primenjivala kod vojnika onda kada je pre odlazak na neke misije trebalo da izgube koji kilogram, ali i da se naviknu na potencijalne ekstremne uslove bez osnovnih životinih namirnica. Tvrdi se da je dok je bila deo vojne prakse davala dobre rezultate, pa su vremenom počele da je primenjuju i mnoge dame iz svih krajeva sveta, nadajući se da će gubiti na kilaži. Prema nekim informacijama, strogi režim ishrane je značio da će se za nedelju dana mršavi i do 4,5 kg, što zaista zvuči primamljivo, u šta je poverovala i novinarka portala Little things koja je rešila da se uveri u to.

Poenta dijete je da se tokom svih 7 dana unosi što manje namirnica.

- Prva 3-4 dana je dozvoljeno da se po svakom obroku pojede minimalna porcija hrane. Recimo parče pilećeg belog mesa koje vam može stati na dlan. Verovala sam da sa tim mogu da se izborim budući da nema ograničenja namirnica. Dozvoljena je svaka mala porcija hrane, što znači da je dozvoljen recimo i sladoleg manjeg pakovanja po obroku. Problem je kod naredna 3-4 dana gde treba da se jede samo između 1.100-1.400 kalorija dnevno - ispričala je mlada novinarka.

@christina.and.the.dane CW: diet! sorry i ate so late! but here you go! Military diet dinner day 1! #militarydiet #RecordsDay #NBADraft ♬ original sound - Christina & Jakob

Ona je sva ushićena započela dijetu i za svega 30 dolara pokupovala je sve što joj treba za famoznih nedelju dana. Bila je puna optimizma koji je, međutim, ubrzo počeo da nestaje.

- Prvih dana sam izdržala, ali posle nekog vremena je sve na telu počelo da me boli. Pokušala sam da trčim po kraju pošto se savetuje vežbanje, ali sam jedva došla do vazduha i vratila se da bih legla u krevet. Razmišljala sam i da odem do doktora koliko sam se osećala loše. Nije mi jasna poenta dijete u kojoj smeš sve da jedeš, samo upola porcije - istakla je ona i priznala da joj je patio i fizički i psihički. 

@lizbianashes Probably the first time we ever eat scrambled eggs without cheese 🥴 #militarydiet #GetYourJeansOn #SummerMashup ♬ original sound - Liz & Ash 🥨

Novinarka je posle 7 dana najzad stala na vagu očekujući bar neki pomak.

- Nisam se nadala čudu, ali osećala sam se nekako lakše, mislila sam da sam umesto 4 do 5 kilograma, smršala oko 2. Međutim, vaga je pokazala identičnu kilažu, ni gram nisam smršala. Definitivno je nikome više ne bih preporučila. Samo sam se a džabe izgladnjivala, mogla sam da se razbolim - besno je poručila razočarana devojka.

Još jedna devojka je putem TikToka otkrila da se odlučila za vojnički režim ishrane, ali ograničen na 4 dana.

- Izgubićete kilažu za svega 4 dana. Ali pošte ste tih dana jeli dnevno ispod 1.500 kalorija, narednih dana kada normalno nastavite da jedete može vam se desi da dobijete mnogostruko veću kilažu - upozorila je ona.

Inače, koliko je vojnička dijeta popularna svedoče i mnogi snimci na TikToku gde devojke oduševljeno kreću sa dijetom misleći da će biti dovoljno istrajne. Gubljenje kilograma u kratkom roku je ono što ih najviše inspiriše, međutim, ispostavlja se da retko koja zaista istraje.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)