Tetka Saveta

OVIH 5 STVARI NIKAKO NE DRŽITE U KUPATILU: Jedna će vas zaprepastiti, svima stoji u toj prostoriji!

Topla i vlažna kupatila utiču na stvari koje se u njemu nalaze, zato je važno da budete oprezni.

23.11.2022 14:01

OVIH 5 STVARI NIKAKO NE DRŽITE U KUPATILU: Jedna će vas zaprepastiti, svima stoji u toj prostoriji!
shutterstock.com

Pojedine predmete svi držimo u kupatilu, uglavnom iz praktičnih razloga jer ih u toj prostoriji u kući najviše i koristimo. Međutim, promenjive temperature i česta vlaga mogu loše uticati na njihov kvalitet, a da toga nismo ni svesni.

Ukoliko imate u svom kupatilu neke od sledećih predmeta, odmah ih premestite u neku drugu prostoriju.

Lekovi

Kupatilo definitivno nije mesto na kom treba da držite lekove, uzimajući u obzir promene temperature koje se u njemu dešavaju svakodveno. Samim tim dolazi i do stvaranja vlage. Lekove je najbolje čuvati na sobnoj temperaturi.

Pixabay.com

Nakit može oksitidari od vlage

Nakit

Vlažno okruženje u kupatilu ubrzava proces oksidacije nakita i može uticati na njegovu promenu boje. To se posebno odnosi na srebrni nakit.

pexels.com

Šminku držite na sobnoj temperaturi

Šminka

Bez obzira na to koju vrstu šminke koristite, ona bi trebalo da se čuva na sobnoj temperaturi - dakle, nikako u kupatilu. Ma koliko bilo praktičnije jer se sve dame ulepšavaju upravo u toj prostoriji, šminku premestite u neku drugu. Sačuvaćete i zdravlje, ali i kvalitet kozmetičkih proizvoda.

shutterstock.com

Produžite rok trajanja omiljenom laku, iznesite ga iz kupatila

Lak za nokte

Iako sve te prekrasne boje u bočicama imaju životni vek i do dve godine, ukoliko ih držite u kupatilu, to onda neće biti slučaj. Umesto toga, držite ih na sobnoj temperaturi.

shutterstock.com

Brijačima nije mesto u kapitulu, pronađite drugo praktično mesto za njihovo odlaganje

Brijači

Brijači koje trenutno koristite možete držati u kupatilu. Ipak, one koje još niste koristili čuvajte na drugom mestu. Zašto? Zato što zbog pare i vlage u kupatilu oni mogu postati tupi, a da ih niste ni koristili.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)