Moda

ZNATE LI ČEMU SLUŽI DUGME NA RAMENU KAPUTA? Iznenadićete se odgovorom!

Iako mnogi ljudi misle da je u pitanju samo modni detalj i da služi kao ukras, stručnjaci tvrde da i nije baš tako.

20.11.2022 10:01

ZNATE LI ČEMU SLUŽI DUGME NA RAMENU KAPUTA? Iznenadićete se odgovorom!
shutterstock.com

Brojne komade odeće nosimo godinama, a da ni ne primetimo neke sitnice na njima. Čak i kada ih vidimo, nije nam jasno zbog čega su dizajneri baš tako osmislili određeni model. Jedan od njih je i kaput sa dugmetom na ramenima. Reč je o detalju koji su ranije imali gotovo svi kaputi i mantili, bilo da su za žene ili muškarce, ali čemu on zapravo služi?

To pitanje je postavila i jedna korisnica Tvitera, a njena objava postala je viralna kada je napisala da je napokon otkrila njegovu svrhu. Više od 140.000 lajkova dobila je na razotkrivanje te malo poznate činjenice. Naime, ispostavilo se da ona nije jedina koja je ostala šokirana saznanjem, budući da su mnogi na njen post komentarisali da dosad nisu imali ideju čemu služi pomenuto dugme. Naravno, bilo je i onih koji su priznali da su bili ubeđeni da je po sredi samo ukras. 

Jedan od tviteraša je objasnio da su taj "dodatak" krojači najpre stavljali na vojničke uniforme kako bi vojnicima bolje držao rančeve, ali i rezervnu municiju. Ono što je najinteresantnije jeste da dugme na ramenu i danas ima istu svrhu, samo je u pitanju nošenje stilskih torbi za svaki dan.

Fotografija tviterašice, odnosno objašnjenje, iznenadilo je mnoge, ali su priznali da to i te kako "ima smisla".

- Stvarno je logično. Zašto mi to nikad nije palo na pamet? - 

- Uvek me je nerviralo, na nekim kaputima sam ih i otšila. Nisam ni znala koliko je korisno - 

- Ne mogu da verujem da se toga nikad nisam setila - 

- Sada kad pomislim, zaista olakšava nošenje torbi preko ramena - samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)