Moda

IMATE RUPE NA ČARAPAMA, NEMOJTE DA IH BACATE! Novi modni trend "ekplodirao" na društvenim mrežama (FOTO)

Japanski dizajner Takajuki Fukuzava "lansirao" je nove čarape koje koštaju 9,60 dolara i koje su već postale ozbiljan trend.

03.11.2022 11:31

IMATE RUPE NA ČARAPAMA, NEMOJTE DA IH BACATE! Novi modni trend "ekplodirao" na društvenim mrežama (FOTO)
shutterstock.com

Modni trendovi nekada znaju biti zaista neobični, a pojedini čak i neobjašnjivi. Jedan od takvih pokrenuo je japanski dizajner Takajuki Fukuzava, nedavno predstavivši jednu od svojih ideja koja je naišla na opšte oduševljenje javnosti. Reč je o čarapama s rupama na prstima, baš onakvim kako izgledaju kada su pohabane.

Iako se čini pomalo bizarnim, iza te ideje krije se plemenitost. Naime, Fukuzava se zalaže za to da odeća s rupama ne bude više društveno neprihvatljiva i da se ne smatra odlikom aljkavosti ili siromaštva, piše Avaz.ba.

facebook

Čarape sa rupom, novi modni trend

Prema njegovim riječima, prvobitno pocepana odeća traje mnogo duže jer više ne može da se iscepa i postane neupotrebljiva, što znači da je nema smisla bacati. 

Egipatska kompanija koja se bavi prodajom obuće objavila je na svojoj Fejsbuk stranici komplet od šest pari čarapa s rupama. Izrađene su od čistog pamuka i koštaju 9,50 dolara. Važan detalj je rupa na palcu, opšivena jarkim bojama.

- Ne moraš više da se stidiš -  slogan je neobiče reklamne kampanje.

 Da bi promenio lošu reputaciju probušenih čarapa, dizajner je odlučio da ih učini modernim. Zbog toga namerno pravi male rupe na palcu i lepo ih opšiva kontrastnim koncem. Takve čarape već su dobile na popularnosti, a posebno oduševljenje je zavladalo na društvenim mrežama. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)