Odrasli

Diskriminacija na POSLU! Punačka devojka dala OTKAZ zbog neumesne poruke ŠEFA pa sve obelodanila na društvenim mrežama!

Za razliku od mršavih koleginica kojima je bilo dozvoljeno da na posao dolaze obučene kako žele, šef je od Abigejl tražio da pokrije svoje telo samo zato što ima višak kilograma.

14.07.2022 14:00

Diskriminacija na POSLU! Punačka devojka dala OTKAZ zbog neumesne poruke ŠEFA pa sve obelodanila na društvenim mrežama!
Printssreen Tik Tok/@abigaylecanterbury

Abigejl Kentiburi bila je besna kao ris nakon što je dobila neumesnu poruku svog šefa. Iako je volela da radi u prodavnici, momentalno je dala otkaz jer, kako je naglasila, neće tolerisati diskriminaciju na radnom mestu samo zašto što ima višak kilograma, piše britanski San.

Kako je objasnila u objavi na Tik Toku, šef nije imamo nikakve zamerke na njen rad, već mu se nije dopalo kako se oblači, dok je njenim koleginicama koje su mršave sve bilo dozvoljeno.

Lepo je počelo

Ona je radila u jednoj prodavnici i bila je presrećna kad se zaposlila jer su joj na početku rekli da ne postoji poseban dres kod i da na posao može da dolazi kako želi pod uslovom da je pristojno obučena.

- To je bilo presudno kad sam prihvatila posao. Pomislila sam kako je lepo što ću moći da nosim sve one slatke majice kao i moje vršnjakinje. Nemam problem sa svojim viškom kilograma i dokle god sam pristojno obučena bez predubokog dekolteta ne vidim razlog zašto se ne bih oblačila kao i sve druge devojke – ispričala je ona.

Već posle nekoliko dana na radnom mestu primetila je da su sve njene koleginice mnogo mršavije od nje, da nose slatke topiće i da to nije nikakav problem.

- Ja sam bila jedina punačka devojka u prodavnici ali mi to nije smetalo. Moje koleginice su bile zgodne i oblačile su se kako god su želele. Na poslu sam najčešće nosila farmerke i majice, svi smo bili opušteni i niko nije imao nikakve zamerke na moj rad – dodala je Abigejl.

Neumesna poruka od šefa

Jednog dana na posao je došla obučena u farmerice i malo kraću majicu. Nije ni slutila da će joj to doneti probleme.

- Pojavio se vlasnik prodavnice sa svima je ljubazno ćaskao, mene je samo odmerio i otišao svojim poslom. Ubrzo mi je od šefa stigla poruka da treba da se lepše obučem i pokrijem stomak. Kad sam ga upitala za pojašnjenje on je odgovorio: „Samo pokrijte svoje telo“. Osećala sam se loše jer sam znala da su mene u odnosu na ostale dvojke izdvojili zbog mog viška kilograma – ispričala je Abigejl.

Kad ga je upitala da li je takvu poruku poslao i ostalim zaposlenim devojkama on joj je poručio da treba da vodi računa samo o sebi.

- Ovo me je još više razljutilo jer nisam primetila da ima zamerke na oblačenje drugih devojka. Još mi je rekao kako u prodavnici postoje kamere i da će on sigurno znati ako se nekom budem žalila. To je kap koja je prevršila meru i već sutradan sam dala otkaz.

Za sebe kaže da je dobra osoba i da ne zaslužuje da trpi da je ljudi tako tretiraju samo zbog njenog fizičkog izgleda.

- Ne želim da trpim diskriminaciju na poslu samo zato što imam višak kilograma. Ružno je na takav način posmatrati ljude i ne želim više da radim u takvoj toksičnoj atmosferi – poručila je Abigejl.

Komentari (0)