Odrasli

Primetila je da joj se PUPAK PROMENIO: Upravo ova sitnica uočena ne VREME joj je SPASLA ŽIVOT! Obratite pažnju na ovaj DETALJ

Mnogi smatraju da se samo putem laboratorije i detaljnih analiza mogu uočiti prvi znaci neke bolesti, ali to nije uvek baš tako. Često mala, naizgled bezazlena promena može da ukaže na neki zdravstveni problem.

30.06.2022 09:00

Primetila je da joj se PUPAK PROMENIO: Upravo ova sitnica uočena ne VREME joj je SPASLA ŽIVOT! Obratite pažnju na ovaj DETALJ
Foto: Shutterstock

Ne treba ići u krajnost i postati hipohondar, međutim, poželjno je osluškivati svoj organizam kako bi na vreme reagovali usled tegoba koje se mogu javiti kod svakoga. Važnost odlaženja na redovan zdravstveni pregled ne treba posebno naglašavati, iako je kod većine ljudi prisutna fobija od lekara.

Međutim, koliko god pazili na svoje zdravlje nekada su situacije van naše kontrole. Važno je da ne ignorišemo neke znakove koje telo šalje, a tome u prilog ide priča jedne mlade žene Kari koja je kao i sve druge redovno radila papa testove i mamografe i svoje zdravlje držala pod kontrolom, potpuno bezbrižno.

U jednom momentu primetila je čudne promene na njenom pupku. Dok se oblačila, ostala je zatečena prizorom koji vidi. Osim toga što je područje oko pupka bilo jarko crvene boje, Kari je osećala i bol u tom predelu.

    

Foto: Shutterstock

Pored promene boje na koži Kari je osetila i bol u tom predelu oko pupka

 

Ne želeći da stvar prepušta slučaju i čeka da se promena sama od sebe povuče, ona se obratila svom lekaru da vidi u čemu je problem. Uputili su je kod dermatologa zbog sumnje da ima problem sa kožom, ali kasnije se ispostavilo da je u pitanju ozbiljniji problem.

Dermatolog je zatražio detaljnije analize, a nakon biopsije utvrđeno je da je u pitanju rak jajnika i da joj predstoji ciklus hemoterapija pre konačne operacije.

- Svet mi se samo ukočio na minut. Nisam znala šta da radim dalje. Bila sam van pameti. – rekla je ona gostujući u jednoj emisiji.

Govoreći o novoj situaciji sa kojom se suočila, prisetila se pratećih simptoma koji su je mučili u poslednje vreme, a to su bili bol u donjem delu leđa kao i česti odlazak u WC, odnosno potreba za mokrenjem.

Uprkos velikom broju oboljevanja žena od ove vrste raka kao i procenta smrtnosti, doktorka Bet Karlan koja je Kari uklonila tumor rekla je da žene mogu živeti dugo i da mogu da vode ispunjen život uprkos ovoj bolesti, ali da ipak treba reagovati na vreme.  

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)