Odrasli

Ko rano rani, grabi ZDRAVLJE, PAMET i PRODUKTIVNOST!

Ako se u vama vodi rat između ranoranioca i večite spavalice, predstavljamo vam benefite ranijeg buđenja koji će vam pružiti malo drugačiju perspektivu.

16.02.2022 18:30

Ko rano rani, grabi ZDRAVLJE, PAMET i PRODUKTIVNOST!
pexels.com

Postoje ljudi koji sa lakoćom ustaju ujutru u cik zore. Ipak, ima i onih kojima je koji minut više u toplom zagrljaju kreveta omiljena stvar na svetu. Kojoj god od ove dve grupe da pripadate ili u slučaju da ste još uvek neopredeljeni, portal Srećna Republika vam predstavlja sve prednosti ranijeg buđenja.

1. Čini vas pametnijim

pexels.com

Devojka sa naočarima

Studija Univerziteta u Teksasu iz 2008. godine je pokazala da su studenti koji su se sami deklarisali kao ranoranioci lakše dobijali dobre ocene od svojih kolega sa klase koji su verovatno još uvek spavali kada su se ti upitnici delili.

2. Čini vas srećnijim

pexels.com

Devojka se osmehuje

Ista studija je takođe otkrila da su ranoranioci izjavili da su zadovoljniji svojim životom od kolega noćnih ptica. Da budemo iskreni, situacija je možda takva zato što su studenti noćne ptice bili jako ljuti što su ih probudili pre deset kako bi odgovorili na to pitanje.

3. Čini vas zdravijim

pexels.com

Devojka diže tegove

Ako ustanete rano, možete da se bacite na važbanje pre nego što grane sunce. Što ranije vežbate, to više ćete od toga imati koristi tokom celog dana, piše portal yourtango.com. Ipak, imajte na umu da se samo rano buđenje ne računa kao vežba.

4. Učiniće vas produktivnijim

pexels.com

Devojka uči

Studija na Univerzitetu za obrazovanje u Hajdelbergu otkrila je da oni koji rano ustaju stignu da obave veći broj zadataka i imaju osećaj veće kontrole nad svojim rasporedom, u poređenju sa ljudima koji ustaju kasno.

5. Podići će vam samopoštovanje

pexels.com

Devojka u odelu

Istraživanja pokazuju da je veća verovatnoća da će oni koji ustaju u cik zore pokazati karakterne osobine poput optimizma, zadovoljstva sobom i društvene svesti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)