Odrasli

DOKTOR JE UŠAO U SOBU U BOLNICI I SKAMENIO SE OD ŠOKA! Pacijentkinja je visila, nije znao da li da doziva pomoć ili snimi OVO!

Niko od prisutnih nije reagovao, već su u čudu posmatrali.

27.10.2024 14:21

DOKTOR JE UŠAO U SOBU U BOLNICI I SKAMENIO SE OD ŠOKA! Pacijentkinja je visila, nije znao da li da doziva pomoć ili snimi OVO!
Printscreen/Instagram/official_afa_, Shutterrstock

- Zamislite šetate i vidite vašeg pacijenta ovako, šta biste radili? - stoji u opisu jednog videa koji je podeljen na društvenoj mreži Instagram.

Scena je bila i više nego neverovatna. Naime, na spornom snimku vidi se osoba kako pravi vežbu most u bolničkom krevetu i to sve dok je priključena na mnogobrojne aparate koji se nalaze oko nje. Situacija deluju jako čudno, možda u neku ruku i uznemirujuće, a zanimljivo je da niko, čak ni od oni koji su ležali pored, bar ne na snimku, nisu reagovali.

Mnogi su ovo protumačili kao potrebu osobe da se istegne jer joj je dosadilo ležanje, ali ne možemo a da se ne zapitamo, da li je reč o nekom medicinskom stanju koje nije objašnjeno? Takođe, mnogi su smatrali da svaki pacijent treba da ima privatnost, zbog čega je snimanje nešto nedopustivo.


U komentarima nakon ovog videa, povela se rasprava, a uključili su se i doktori koji su želeli da daju teoriju o onome što su videli.

- Ja bih je poslala na čas joge.

- Nisam baš sigurna koliko je profesionalno da snimate pacijenta u ovom stanju.

- Sumnjam da je ovo opistotonično držanje. To je hiperkontraktirani spazam produženja leđa. Ovaj pacijent se klati na nogama i glavi. I balansiranje kao takvo je loše. Taj tip tonične kontrakture ne dozvoljava sitne korekcije potrebne za održavanje ravnoteže. Možete videti da pacijent više puta pokušava kako bi zadržao taj položaj. Veoma sam sumnjičav - glasi jedan od komentara ispod videa.

Jedan od komentara ispod ove objave je glasio da je u pitanju sindrom ukočene osobe.

Upravo, to je bolest od koje boluje i Selin Dion, a karakteristično za tu bolest je ukočenost mišića i povećana osetljivost na nadražaje kao što su buka, dodir i emocionalni stres. Da li je tako nešto moguće u slučaju pacijenta koji se na ovaj način ponaša u bolnici, nismo sigurni, ali da je doktor bio iznenađen kada je video osobu u ovom položaju, sigurno da da.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)