Odrasli

MIGRENA ME JE MUČILA NEDELJU DANA, a onda su se pojavili trnci u licu! Rekli su mi da imam OVU VRSTU RAKA, jedan neobičan simptom sam ignorisala!

Kimberli Bagli (27) je verovala da su svi znaci njenog teškog stanja povezani sa stresom i umorom, ali nije bilo tako.

25.10.2024 14:40

MIGRENA ME JE MUČILA NEDELJU DANA, a onda su se pojavili trnci u licu! Rekli su mi da imam OVU VRSTU RAKA, jedan neobičan simptom sam ignorisala!
Facebook/Kimberley Baggley

Kimberli Bagli (27) je dugo mislila da su bolne migrene prouzrokovane stresom na poslu, a kada je počela da oseća trnce na levoj strani lica, znala je da se dešava nešto loše. Nažalost, lekari su to i potvrdili - ona ima agresivni tumor mozga u trećoj fazi.

Posle veoma bolne migrene i neprijatnog osećaja na licu, Kimberli je otišla u bolnicu i doktori su joj prepisali analgetike za glavobolju i poslali je kući. To se dogodilo još četiri puta kada je potražila medicinsku pomoć zbog istog razloga.

Međutim, kada ju je suprug pronašao onesvešćenu u spavaćoj sobi, bilo je jasno da je situacija ozbiljna. A vesti su bile najgore moguće, astrocitom - tumor mozga koji napada astrocite, ćelije koje štite nerve i koje su ključne za obradu informacija.

Standardni simptomi ovog oblika kancera su glavobolje, problemi sa govorom, zamućen vid, napadi i problemi sa pamćenjem.

- Kada vam kažu da imate rak mozga, svet vam se sruši. Na početku, bila sam veoma naivna, mislila sam da će me operisati i da će to rešiti sve probleme - objašnjava Kimberli.

Shutterstock

Dijagnoza je bila šokantna, nesrećna žena je imala veoma agresivni oblik kancera mozga

Lekari su operacijom uklonili 95 odsto tumora, ali to je bio samo početak njenih muka. Dobila je opasnu infekciju koja je zahtevala još jednu operaciju, i sada joj je uklonjen deo lobanje. Potom je dobila sepsu, zbog koje je odložen početak terapije zračenjem. 

Kimberli je odradila čak 33 serije radioterapije, ali je neophodna i hemoterapija.

- Osoba na koju je moja dijagnoza najviše uticala je moj muž koji uporedo sa poslom mora da vodi računa o meni i našem sinu. On je istovremeno i majka i otac u prethodnih godinu dana. Vreme je da se stvari promene za mene i sve ostale koji imaju tumor mozga jer hitno je potreban mnogo efikasniji način lečenja - zaključila je Kimberli Bagli, piše Dejli mejl.   

BONUS VIDEO:

Komentari (0)