Odrasli

POČELO JE STRAŠNIM BOLOM U STOMAKU, A ONDA SU LEKARI OTKRILI DA IMA 5 ORGANA VIŠKA! Objašnjenje je zapanjujuće!

Mel Plakanika (31) je, kako se ispostavilo, pravi medicinski fenomen, a lekari su je ubeđivali da je u menopauzi.

25.10.2024 18:55

POČELO JE STRAŠNIM BOLOM U STOMAKU, A ONDA SU LEKARI OTKRILI DA IMA 5 ORGANA VIŠKA! Objašnjenje je zapanjujuće!
Printskrin tik tok(Caters/@‌mychroniclife_)

Mel Plakanika (31) iznenada je osetila neizdrživ bol u stomaku, praćen obilnim krvarenjem, i kako kaže, tako nešto još nikada nije osetila. Lekari su odmah posumnjali na tumor, ali istina je bila mnogo bizarnija - ispostavilo se da Mel, verovali ili ne, ima pet "dodatnih" organa!

- Kada su počeli strašni bolovi u abdomenu, odmah sam otišla u bolnicu i snimak je pored materice pokazao veliki sumnjivi oblik i lekari su bili ubeđeni da se radi o kanceru. Međutim, dodatni testovi su pokazali da se ne radi o tumoru i zaključak lekara je bio da sam u ranim tridesetim ušla u ranu menopauzu - priča ona.

Kako je otkrila, sve se promenilo kada sam otišla kod drugog ginekologa. 

- Tek nakon laparoskopije je utvrđeno šta nije u redu sa mnom - navodi Mel, koja je bila zaprepašćena rezultatima testova.

Naime, ispostavilo se da ona ima dve materice, četiri jajnika, dva grlića materice i tri bubrega - ili u prevodu, pet "ekstra" organa.

U međuvremenu, doktori su uklonili jednu matericu i dva jajnika, dok su od dva cerviksa napravili jedan. 

Schutterstock

Lekari su bili ubeđeni da se radi o tumoru, a ispostavilo se da Plakanikova ima više organa nego što treba

- Pouka moje priče je da ne možete uvek da slepo verujete snimcima sa skenera jer oni ne mogu da prikažu sve detalje. Baš zbog toga je bilo potrebno previše vremena da se utvrdi da imam višak organa, faktički dve vagine i treći bubreg. Moguće je da sam blizanac i da sam "apsorbovala" drugog - zaključila je Mel.

Na kraju, lekari su utvrdili i razlog nesnosnog bola i krvarenja - a to je bila endometrioza na sluzokoži njene materice, prenosi britanski San.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)