Odrasli

IZLEČEN OD RAKA PANKREASA?! Lekari su mu davali 6 meseci, a sada tvrde da je bolest pobeđena: Svet u šoku! (FOTO)

Kombinacija krioterapije i lekova, kako se pokazalo, dala je odlične rezultate.

16.10.2024 15:10

IZLEČEN OD RAKA PANKREASA?! Lekari su mu davali 6 meseci, a sada tvrde da je bolest pobeđena: Svet u šoku! (FOTO)
Facebook/Larry Boyer

Rak pankreasa jedan je od najsmrtonosnijih i svega tri odsto ljudi ga preživi. Zbog toga je Lari Bojer (56) znao da ima maksimalno šest meseci života kada su mu lekari rekli da ima tu vrstu kancera u četvrtoj, terminalnoj, fazi. Da stvari budu gore, inicijalni tumor se proširio i na ostale organe.

Međutim, 18 meseci kasnije Lari je živ i trenutno je remisiji, bez znakova kancera! 

 

 

Kada je u maju 2022. čuo strašnu dijagnozu, doktori su mu rekli da uz standardnu terapiju ima još 12 meseci života ili pola godine bez lečenja. On se kasnije prisetio kako je sve počelo - osetio je bol u leđima koji se potom proširio i na grudni koš. Mislio je da se radi o istegnutom mišiću i nije mogao da veruje kada su mu lekari rekli da ima veliki tumor pankreasa.

Nakon što je odradio šest serija hemoterapije odlučio je da isproba eksperimentalni metod lečenja koji je razvio radiolog Džejson Vilijams. Ovaj tretman još nije odobren u Americi i osguranje ne pokriva troškove. Zbog toga je Bojer otišao na Vilijamsovu kliniku u Meksiku i lečenje je platio 125.000 dolara.

Procedura podrazumeva krioterapiju, odnosno zamrzavanje tumora.

Facebook/Larry Boyer

Lari Bojer je trenutno u remisiji

Naime, lekari prvo kroz kožu provlače metalnu sondu koju potom dovode do tumora kako bi se kroz nju pustili ekstremno hladni gasovi za ubijanje ćelija tumora. Zatim se u kancerogenu masu ubrizgavaju dva leka - jedan koji podstiče bela krvna zrnca da napadnu tumor i drugi koji pomaže imunim ćelijama da prepoznaju i unište kancerogene ćelije.

Bojer je prvi tretman prošao u septembru 2022, a mesec dana kasnije su počeli da se vide prva poboljšanja. Već u novembru te godine utvrđeno je da se veliki tumor na pankreasu smanjio za 65 odsto, dok se kancer na jetri smanjio za 50 odsto.

U narednim mesecima su nestale i druge velike kancerogene mase iz organizma. Poslednji testovi nisu pronašli tragove kancerogenih ćelija u njegovom telu i Lari je u remisiji. Ipak, on zvanično neće biti proglašen izlečenim od raka dok ne prođe pet godina s negativnim rezultatima.

Podsetmo, rak pankreasa ne samo da je fatalan u 97 odsto slučajeva, već je poznat i po tome da se simptomi ne ispoljavaju pre nego što bude prekasno - a prva dijagnoza se obično postavlja tek u četvrtoj fazi raka, prenosi Daily Mail.

BONUS VIDEO

Komentari (0)