Odrasli

NAKON PIĆA STALNO SAM SE OSEĆALA LOŠE, A ONDA JE STIGLA DIJAGNOZA KOJA ME JE RAZORILA: Prvi simptom će vam sve reći, pa se pojavila i KVRŽICA!

Priča mlade Moli Hant mnogima bi trebalo da bude za nauk.

26.10.2024 06:45

NAKON PIĆA STALNO SAM SE OSEĆALA LOŠE, A ONDA JE STIGLA DIJAGNOZA KOJA ME JE RAZORILA: Prvi simptom će vam sve reći, pa se pojavila i KVRŽICA!
Facebook/Molly Hunt

Mlada Britanka Moli Hant je pretpostavila da su njeni mamurluci normalni, ali je ubrzo otkrila da su to rani znaci opake bolesti. Svoju hrabru priču je zabeležila u seriji TikTok video-snimaka s hiljadama pregleda. Ona je bila bolesna pre dve godine, ali njena priča iznova i iznova podseća ljude na neobične simptome pijedinih oboljenja. 

- To je definitivno bila najteža stvar koju sam ikada čula u svom životu - rekla je Moli Hant kad je saznala da se suočava s opakom dijagnozom.

Prva pomisao joj je bilo pitanje da li će umreti.

Onda je saznala da boluje od Hočkinovog limfoma, raka limfnog sistema, koji igra ulogu u imunološkoj odbrani tela. Za razliku od većine karcinoma koji pogađaju starije ljude, ova bolest se najčešće javlja između 20 i 40 godina. Njena mučnina počela je u oktobru tokom njene druge godine univerziteta, kad je počela da oseća jake bolove u stomaku svaki put kada bi se savila ka podu.

Facebook/Molly Hunt

Moli Hant je mislila da je mamurna, a onda je saznala da boluje od raka

Moli je opisala da je mnogo izlazila i pila, a dan kasnije bi osećala jake bolove u stomaku, ispod dijafragme.

- Osećala sam se kao da moram da se ispravim da bih otklonila bol i da napnem celo telo. Bio je to prilično nadrealni bol. Samo sam pomislila: "O, ovo je novo, moje telo sigurno ne može toliko da toleriše alkohol" - govorila je ona.

Pričala je, takođe, da je osećala ekstreman umor, iako je spavala 15 sati svake noći.

- Ponekad sam mislila da je to mamurluk, a ponekad to svela na opterećenje na univerzitetu - istakla je hrabra devojka.

Potom, ona se uznemirila kada je videla da joj je vrat natekao, a onda joj se javio i nekontrolisani svrab, iritacija i peckanje kože. Kada je otišla da uradi testove krvi dijagnostikovani su joj reaktivni limfni čvorovi. Nažalost, kvržica koju je imala nije nestala u roku od dve nedelje, pa je dobila dvonedeljni uput za ispitivanja na rak i poslata je na ultrazvuk. Za to vreme pojavila joj se još jedna grudvica na vratu.

Facebook/Molly Hunt

Moli je imala Hočkinov limfon s kojim se uspešno izborila

Kada je otišla na ultrazvuk, lekari su rekli da je kvrga prevelika i odmah su uradili biopsiju. Ono što su otkrili bilo je strašno.

Snimak je potvrdio da ima drugi stadijum Hočkinovog limfoma.

- Živim u sopstvenoj noćnoj mori - pričala je tada, ističuči kako je to imalo veliki uticaj na njen život.

Nakon 12 ciklusa hemoterapije osećala se mnogo bolje.

- Moja poruka bi bila: "Niko ne poznaje vaše telo kao vi", i ako osećate da nešto nije u redu, proverite, jer vam to definitivno može spasti život - zaključila je ova devojka, piše Njujork post.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)