Odrasli

BAKA JE POGREŠNO POSLALA TINEJDŽERU PORUKU, MISLEĆI DA PIŠE SVOM UNUKU: Niko se nije nadao šta će uslediti potom! (FOTO)

Vanda Denč (63) i Džamal Hinston (25) se pripremaju za proslavu osmog zajedničkog Dana zahvalnosti, a sve je počelo sasvim slučajno.

18.10.2024 22:30

BAKA JE POGREŠNO POSLALA TINEJDŽERU PORUKU, MISLEĆI DA PIŠE SVOM UNUKU: Niko se nije nadao šta će uslediti potom! (FOTO)
Instagram-jamalhinton12

Priča o neočekivanom prijateljstvu između Vande Denč (63) iz Arizone i Džamala Hintona (25) nastavila je da oduševljava ljude širom sveta, a par se priprema za osmu zajedničku proslavu Dana zahvalnosti. Sve je počelo davne 2016. godine. Naime, Vada je, misleći da šalje poruku svom unuku, slučajno poslala poziv za porodičnu večeru tinejdžeru kojeg nikada nije srela. Tada 17-godišnji Džamal pitao se da li poziv za večeru i dalje važi, budući da je obavestio Vandu da je pogrešila.

- Naravno da možeš da dođeš za Dan zahvalnosti, ako nemaš kod koga da ideš. To bake rade... hrane sve - odgovorila mu je ova žena, a o tome je pisao i The Sun.

Taj neočekivani obrok bio je početak tradicije koja traje osam godina.

- Ne znam šta bih radio za praznike ove, prošle ili prethodnih godina, da nije bilo Vande u mom životu, tako da sam zahvalan - izjavio je Džamal za "The Times".

 

 

Tokom godina, ovaj momak je postao "počasni unuk" Vande, a njihovo prijateljstvo, koje je započelo slučajnom porukom, redovno je privlačilo pažnju medija. Njih dvoje se trude da se viđaju svaka dva meseca i ostali su bliski čak i van prazničnih dana.

Ove godine, njihovo tradicionalno okupljanje donosi novu emotivnu notu. Vanda je u oktobru otkrila da se suočava sa dijagnozom raka dojke. Džamal je to podelio na društvenim mrežama, kako bi njena priča poslužila kao inspiracija i izvor podrške.

- Ranije ove godine sam imala bronhitis i uradila skener pluća. Tada je otkrivena masa u dojci i preporučeno mi je da uradim mamograf, koji je potvrdio da imam rak dojke. Nakon početnog šoka, upoznala sam divne ljude u Centru za rak dojke. Svi su bili ljubazni, podržavali su me i bili veoma stručni. Moja porodica i prijatelji su odmah priskočili u pomoć i podržavali me kroz sve - izjavila je Vanda, dodajući da u njenoj porodici nije bilo slučajeva raka i da su svi prethodni mamogrami bili negativni.

 

 

Dijagnoza raka stigla je četiri godine nakon što je ova žena izgubila supruga Lonija zbog komplikacija sa koronavirusom. Uprkos gubitku, ona je nastavila da organizuje Dan zahvalnosti, a Džamal je, kao i uvek, bio uz nju.

Kada je Džamal podelio Vandin put ka oporavku na društvenim mrežama, usledila je lavina poruka podrške iz celog sveta.

- Šaljemo ljubav našoj baki!

- Ovo je jedna od mojih omiljenih priča za Dan zahvalnosti!

- Molim se za gospođu Vandu.

- Bog je na njenoj strani!

Njihova priča je postala simbol nade i podrške, podsećajući ljude širom sveta na snagu neočekivanih prijateljstava i ljubaznosti. Vanda i Džamal se spremaju za još jedan Dan zahvalnosti, još jednu priliku da proslave život, prijateljstvo i zajedništvo.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)