Odrasli

EVO S KOLIKO GODINA SE MUŠKARCI NAJVIŠE GOJE, A KAD ŽENE NABACUJU KILAŽU: Podaci su alarmantni!

Problem koji svakodnevno postaje sve veći.

01.10.2024 09:35

EVO S KOLIKO GODINA SE MUŠKARCI NAJVIŠE GOJE, A KAD ŽENE NABACUJU KILAŽU: Podaci su alarmantni!
Shutterstock

Gojaznost je bez konkurencije najveći zdravstveni problem modernog društva. Ako ste mršavi, već se nalazite u manjini, i kako godine prolaze broj gojaznih će se samo povećavati. Osim toga, podaci, za koje se slobodno možereći da su šokantni, pokazuju da čak 80 odsto muškaraca u srednjim godinama ima problem s viškom kilograma.

Koliko je sutuacija zabrinjavajuća najbolje pokazuju rezultati istraživanja u kojem je učestvovalo 8.000 muškaraca i žena.

Sa godinama, broj gojaznih osoba raste kod oba pola. Oko 33 odsto muškaraca starosne dobi od 16 do 24 godine ima problem s gojaznošću. Taj procenat drastično raste za uzrast od 35. do 44. godine, i iznosi zapanjujućih 75 odsto gojaznih.

Kod muškaraca starosti između 55 i 64 godine, procenat gojaznih "skače" na rekordnih 80 odsto. Zanimljivo je da se ta brojka potom smanjuje. 

Shutterstock

Gojaznost je jedan od najvećih problema modernog doba

Posle 65. godine procenat gojaznih pada na 78 odsto, a nakon 75. godine na "samo" 70 odsto.

Podaci za žene donekle se razlikuju:

Dame starosne dobi između 16 i 24 godine imaju 38 odsto gojaznih, a taj postotak se ozbiljno uvećava između 35. i 44. godine i iznosi 57 odsto.

I žene se najviše goje između 55. i 64. godine, a procenat gojaznih je 69 odsto. Taj procenat na istom nivou ostaje sve do 75. godine, kada pada na 74 odsto.    

Podsetimo, gojaznost povećava rizik od dijabetesa, bolesti srca, kancera, moždanog udara i mentalnih bolesti, prenosi The Sun.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)