Odrasli

PRVI SIMPTOM SE JAVLJA NOĆU, OVO SU ZNACI DA VAM JE TELO PUNO OTROVA: Evo kada morate da se zabrinete!

Loš zadah je jedan od najčešćih pokazatelja.

24.09.2024 23:36

PRVI SIMPTOM SE JAVLJA NOĆU, OVO SU ZNACI DA VAM JE TELO PUNO OTROVA: Evo kada morate da se zabrinete!
Shutterstock

Toksini su štetne supstance koje se nagomilavaju u telu iz različitih izvora, kao što su hrana, piće, vazduh i koža. Kada se njihova količina poveća, telo može pokazati znakove da pati i da mu je potrebno čišćenje.

Ovo su najčešći simptomi koji mogu da ukažu na to da je telo prepuno toksina i da je potrebno preduzeti određene korake kako bi se poboljšalo zdravlje.

Nadutost 

Osećaj punoće i nadutosti može da bude znak da telo ima problema sa eliminacijom otpadnih materija. Pražnjenje creva trebalo bi da se odvija redovno, a ako do toga ne dolazi, otpadne materije mogu da se vrate u krvotok i izazovu probleme. Nadutost je čest simptom prekomerne količine toksina u telu, a dugotrajna nadutost može da bude naročito zabrinjavajuća.

Problemi sa spavanjem

Ako imate problem da utonete u san ili se često budite tokom noći, to može da ukaže na nagomilavanje toksina u telu. Nedostatak kvalitetnog sna može da dovede do umora i smanjenja energije tokom dana.

Loš zadah i promena boje jezika

Problemi sa lošim zadahom i promenom boje jezika mogu biti posledica problema u eliminaciji toksina iz tela. Nakupljanje bakterija u ustima može dovesti do neprijatnog mirisa iz usta, dok promena boje jezika može ukazivati na prisustvo bakterija i drugih nečistoća.

Shutterstock

Promena boje jezika je znak prisustva toksina

 

Osetljivost na mirise

Nenormalno snažna reakcija na mirise poput parfema ili dima cigarete može ukazivati na povećanu količinu toksina u telu. Prenaglašen osećaj mirisa može biti rezultat povećane osetljivosti čula kod ljudi koji imaju višak toksina u organizmu.

Problemi sa gubitkom težine i kožnim oboljenjima

Teškoće sa gubitkom telesne težine i kožna oboljenja, poput konstantnog svraba i pojave akni, mogu biti znakovi da je telo puno toksina. Toksini se često skladište u ćelijama masti, što može da oteža proces gubitka težine, dok kožna oboljenja mogu da budu posledica nedovoljnog čišćenja organizma, prenosi 24sata.hr.

Česte glavobolje

Povećana osetljivost i česte glavobolje mogu biti povezani sa nagomilavanjem toksina u telu. Telo postaje osetljivije na spoljne uticaje, što može da prouzrokuje česte glavobolje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)