Odrasli

NISAM ZNALA DA SAM TRUDNA DOK MEĐU NOGAMA NISAM UGLEDALA GLAVU: Bila je uplašena, ali rodila je zdravu bebicu Aleksandru

Evo kako je Klara uopšte saznala da je u drugom stanju.

13.09.2024 15:23

NISAM ZNALA DA SAM TRUDNA DOK MEĐU NOGAMA NISAM UGLEDALA GLAVU: Bila je uplašena, ali rodila je zdravu bebicu Aleksandru
Printscreen/TikTok/clarafurniss

U avgustu 2023. godine, Klara je radila kao stjuardesa, udaljena tri sata od svog doma. Tokom noći, probudila se sa strašnim bolovima u leđima, koje je prvobitno pripisivala infekciji bubrega.

- Nisam imala lekove protiv bolova sa sobom, pa sam se nadala da će proći sama od sebe. Ali nije, i nisam mogla da spavam, seća se Klara.

U tri sata ujutro, njen tadašnji dečko je odvezao Klaru kući, ali se bol pogoršao. Njena majka, Megi, 59, odvezla je Klaru u bolnicu u okrugu Harogejt, gde je medicinskoj sestri opisala svoje simptome.

- Bol u donjem delu leđa dolazio je u jakim talasima, svaki put duplo jači, kaže Klara.

@clarafurniss

Biggest blessing🤍 Best 16 weeks of my live 🤍 ♬ I Get to Love You - Acoustic - Mysha Didi

Medicinska sestra je pitala da li bi Klara mogla biti trudna, na šta je Klara odgovorila da nije, s obzirom na redovne menstruacije i kontracepciju koju je koristila. Sestra je uzela uzorke krvi i urina i obavila pregled, a lekar je sumnjao na kamen u žuči i organizovao CT skeniranje stomaka.

- Moja mama je nekada radila kao sonograf i tražila je da prvo uradim test na trudnoću, jer bi skeniranje moglo biti štetno za bebu. Znala sam da nisam trudna, ali sam se ipak složila.

Bila je u toaletu i počela je da se porađa

Dok je bila u toaletu, Klara je iznenada osetila da beba izlazi i videla bebinu glavu kako se pojavljuje.

- Vrisnula sam upomoć i povukla vrpcu za hitne slučajeve. Doktori nisu bili dovoljno brzi. Odjednom sam osećala potrebu da guram, i moja beba mi je kliznula u naručje. Bila sam tako uplašena. Jedan stranac je pokušao da me smiri razgovarajući sa mnom kroz vrarta, priča Klara.

Brza reakcija lekara omogućila je da njena beba bude odnesena na pedijatriju, dok su prisutni u čekaonici navijali za Megi, koja je postala baka.

- Babica mi je vratila bebu i potvrdila da sam dobila devojčicu. Nisam mogla da verujem šta se dešava, kaže Klara. Njena ćerka Aleksandra je rođena potpunmo zdrava.

Megi je odmah obavestila Klarinog oca, Krisa, koji je tog popodneva došao sa potrepštinama za bebu. Klara je obavestila svog dečka o rođenju ćerke, na šta je on bio šokiran.

- Bio je u tolikom šoku da nije mogao da govori, kaže Klara. Nakon toga je obavestila svoje najbolje prijatelje i stariju sestru, koje su bile zapanjene.

Sledećeg jutra, Klarin tadašnji dečko i ona su svojoj ćerki dali ime Aleksandra, po Aleiku Espargarou, koji je te godine osvojio Gran pri. Dva dana kasnije, majka i beba su otpuštene iz bolnice. Klarina sestra, Mili, otišla je da kupi stvari za bebu, uključujući kolica, dok je porodica pružila dodatnu podršku.

- Još uvek ne mogu da razumem kako je došla na svet. Nisam imala simptome trudnoće. Mesecima pre porođaja sam se osećala loše, radila brojne testove na trudnoću, ali su svi bili negativni. Čak sam se malo ugojila i uglavnom se posvetila poslu i nezdravoj hrani.

Danas, Aleksandra je najsrećnija i najbrbljavija beba."Ne bih je menjala za ceo svet", zaključuje Klara.

Šta je nevidljiva (kriptična) trudnoća

Fenomen poznat kao kriptična trudnoća, ili nevidljiva trudnoća je relativno retka, ali se dešava. U Velikoj Britaniji, jedna od 450 trudnica ne sazna da je trudna do 20. nedelje, dok jedna od 2.500 žena otkriva trudnoću samo tokom porođaja. Kriptične trudnoće često pogađaju mlade žene koje nikada nisu bile trudne ili žene koje veruju da su prošle kroz menopauzu i ne koriste kontracepciju. Žene sa nepravilnim menstrualnim ciklusima, poput onih sa sindromom policističnih jajnika (PCOS), takođe su u većem riziku da promaše znakove trudnoće.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)