Odrasli

ŽENA SLAVNOG MUZIČARA PRVI PUT PROGOVORILA O RAKU KRVI OD KOGA BOLUJE: Ne mogu da pevam više od 2 pesme!

Supruga Brusa Springstona sa kancerom se bori se od 2028.

09.09.2024 17:10

ŽENA SLAVNOG MUZIČARA PRVI PUT PROGOVORILA O RAKU KRVI OD KOGA BOLUJE: Ne mogu da pevam više od 2 pesme!
printscreen/instagram.com

Na Filmskom festivalu u Torontu premijerno je prikazan dokumentarni film "Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band".

U ovom dokumentarcu Peti Skialfa, supruga čuvenog muzičara i gitaristkinja u bendu prvi put je progovorila o svojoj borbi sa rakom krvi koji joj je dijagnostikovan 2018. godine. Na svu sreću bolest je otkrivena u ranoj fazi.

Smanjila nastupe

Prisećajući se tog perioda Peti je u dokumentarcu otkrila da joj je teško palo što je morala da smanji poslovne obaveze zbog bolesti.

- Nastupam sa ovim bendom već 40 godina, ali turneja je za mene postala izazov posebno od 2018. godine. Brus i ja smo radili predstavu na Brodveju, a onda mi je dijagnostikovan multipli mijelom u ranoj fazi - rekla je po prvi put Peti u dokumentarcu.

 

 

Bez obzira na sve nije mogla da se u potpunosti povuče sa scene. S vremena na vreme nastupa sa suprugom zbog bolesti je morala da uspori tempo i ne može da otpeva više od dve do tri pesme.

- Nastupi utiču na moj imuni sistem, tako da samo moram da pazim i biram gde ću ići i šta raditi. S vremena na vreme dođem na predstavu ili dve, mogu da otpevam nekoliko pesama na sceni, i to je sad poslastica. To je nova normala za mene, ali zbog zdravlja morala sam da se pomirim s tim - rekla je ona. 

 

 

Brus i Peti su u braku su već 33 godine i imaju troje odrasle dece - Evana (34), Džesiku (32) и Semjuela (30). 

Simptomi bolesti

Multipli mijelom je maligno oboljenje koštane srži koje  nastaje iz plazma ćelija (plazmocita) koje proizvodi koštana srž i drugi je po učestalosti malignitet krvi. samo u Srbiji se svake godine otkrije više od 500 novoobolelih od ove vrste karcinoma.

Najčešći simptomi su:

  • anemija
  • slabost ili osećaj stalnog umora
  • bolovi u kostima
  • gubitak kilograma
  • pojačana sklonost ka krverenju kože i sluzokože
  • povećana gustina krvi
  • česte infekcije i oštećenje bubrega

BONUS VIDEO:

Komentari (0)