Odrasli

ZASPALA JE NA ŽURKI I PROBUDILA SE POSLE 6 NEDELJA U BOLNICI S JEZIVIM OPEKOTINAMA: A onda je usledilo nešto još GORE!

Ona kaže da nikada ni slutila nije da postoji takav bol.

29.08.2024 11:02

ZASPALA JE NA ŽURKI I PROBUDILA SE POSLE 6 NEDELJA U BOLNICI S JEZIVIM OPEKOTINAMA:  A onda je usledilo nešto još GORE!
Shutterstock

Aleksa Osterman (43) otišla je na žurku, popila previše alkohola i zaspala. Probudila se šest nedelja kasnije u bolnici, imala je strašne bolove, a najgore je usledilo kada su joj lekari rekli da ima opekotine na 60 odsto kože!

Nesrećna Aleksa se ničega ne seća i nije joj jasno kako joj se život zauvek promenio i zašto.

U julu 2020. Aleksa je sa suprugom i njihovo troje dece otišla na zabavu. Popila je piće koje su joj ponudili i naredna dva sata je ćaskala s gostima i pravila selfije.

Rano ujutru narednog jutra se probudila na verandi kuće u kojoj se održavala žurka.

- Nisam imala predstavu kako sam tu završila. Nigde nije bilo ljudi, nisam mogla da uđem u kuću, iako sam zvonila i lupala na vrata. U dvorištu sam primetila da vatra u ognjištu dogoreva i budući da mi je bilo hladno dodala sam još jedno drvo u vatru i sela na stolicu pored ognjišta - priča Aleksa.

Ubrzo je ponovo zaspala i sledeće čega se seća je buđenje u bolnici posle šest nedelja veštački izazvane kome. Ona je prvo pomislila da je imala saobraćajnu nesreću, ali medicinska sestra joj je rekla da ima opekotine na 60 odsto kože, i da je skoro izgorela kada je upala u ognjište, kao i da je hitno prebačena u bolnicu kada ju je bivši muž našao u plamenu.

Shutterstock

Prošla je kroz pravu agoniju

 

- Bila sam van sebe od šoka. Nisam bila pijana i nije mi jasno kako sam ovde dospela. Lekari su odmah morali da mi urade traheotomiju, odnosno da postave cevčicu kroz vrat kako bih mogla da dišem. Jedva sam mogla da pričam, a hirurg mi je objasnio da su uradili nekoliko operativnih zahvata i da su uspeli da mi spasu bradavice, budući da su mi grudi bile jezivo izgorele. Izgubila sam delove ušiju, a svakodnevno čišćenje rana je bila živa agonija - navodi ona i dodaje da je najstrašnije bilo kada je prvi put videla sebe u ogledalu:

- Moja nekada duga kosa je izgorela, imala sam ogromne opekotine na glavi, grudi i lice su mi bili prekriveni odvratnim ožiljcima. Moje pamćenje je očajno, ali znam da nisam bila pijana te noći i kroz glavu vrtim sve moguće scenarije. I daje ne mogu da verujem šta mi se dogodilo. Sumnjam da mi je neko nešto stavio u piće. Nikada nisam mogla ni da pretpostavim da postoji ovakav bol. Ali preživela sam i nastavljam da se borim.

Inače, policija nikada nije otvorila istragu jer, kad je stigla na lice mesta, kuća je bila očišćena, kao i dvorište.

Do danas, Aleksa je imala 21 operaciju, a tokom zahvata u februaru koji je trajao osam sati, hirurzi su presadili zdravu kožu s njenih leđa na grudi i vrat da bi učvrstili njenu bradu, prenosi San. 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)