Odrasli

TETOVAŽA JOJ JE SPASILA ŽIVOT: Kada je čula od čega boluje nije mogla da dođe sebi, a onda se desio PREOKRET života

Priča žene koja je preživela rak!

22.08.2024 17:50

TETOVAŽA JOJ JE SPASILA ŽIVOT: Kada je čula od čega boluje nije mogla da dođe sebi, a onda se desio PREOKRET života
Printscreen/TikTok/jennlynnalex

Dženifer Aleksander (52) je prošla kroz neverovatan proces rekonstrukcije jezika nakon što je izgubila jezik od raka. Nakon što joj je dijagnostikovan rak jezika, Dženifer je bila suočena sa izazovima kao što su gubitak čula ukusa i učenje ponovnog govora i jedenja. Ipak, najneverovatniji deo priče je činjenica da je njen "novi jezik" zapravo komad mesa sa tetovažom plave zvezde koju je imala na levoj podlaktici.

Dženifer je prvi put dijagnostikovan rak jezika kada je imala 37 godina. Pre toga, imala je rekurentnu leukoplakiju, zdravstveno stanje usne duplje koje karakterišu zadebljane, bele i crvene čireve u ustima. Iako su lekari utvrdili da je rak uzrokovan HPV-om, usled rane intervencije nije bila potrebna hemoterapija ili radioterapija. Ipak, rak se vratio dva puta, što je Dženifer navelo da se odluči na operaciju rekonstrukcije jezika.

Printscreen/TikTok/jennlynnalex

Dženifer Aleksander je imala rekonstrukciju jezika

U martu 2020, Dženifer se podvrgla operaciji rekonstrukcije jezika koja je uključivala uklanjanje dela tkiva sa njene leve ruke i prišivanje ostatka jezika. Nakon operacije, Dženifer je morala ponovo da uči kako da govori, peva i jede. Izgubila je 60 odsto čula ukusa i imala je izazova sa konzumiranjem određenih namirnica, ali je istrajala u procesu oporavka.


Dženifer je postala glasnik važnosti prevencije i redovnih pregleda za rak jezika, posebno kod ljudi mlađih od 40 godina. Ona upozorava na simptome kao što su bele tačke u ustima, gubitak težine bez očiglednog razloga, krvarenje u ustima i bol u vilici.

Novi život nakon operacije

Iako je Dženifer prošla kroz tešku operaciju i izazovnu rehabilitaciju, ona sada živi svoj "novi život" sa rekonstruisanim jezikom. Svojom hrabrošću i odlučnošću da se bori protiv raka jezika, Dženifer je postala inspiracija za mnoge ljude koji prolaze kroz slične izazove, piše Najzena.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)