Odrasli

AKO PRIMETITE OVO NA VENTILATORU, ODMAH GA UGASITE, MOŽE DA BUDE OPASAN! Vodite računa ako ga ostavljete upaljenog noću

Koliko god da vam je vruće, bidte oprezni sa uređajima za rashlađivanje.

01.08.2024 19:35

AKO PRIMETITE OVO NA VENTILATORU, ODMAH GA UGASITE, MOŽE DA BUDE OPASAN! Vodite računa ako ga ostavljete upaljenog noću
Shutterstock

Ukoliko nemate klima uređaj, ventilator je vaš jedini spas od vrućine. Međutim, ako ventilatore držite uključene satima, ili tokom noći, stručnjaci upozoravaju da morate da obratite pažnju na važne detalje kako biste sprečili zdravastvene, ali i druge probleme.

Kada počne talas vrućine, zaboravljamo na oprez i trudimo se da se što više rashladimo, ali stručnjaci navode da o nekoliko bitni stvari moramo da vodimo računa.

- Ukoliko klasični stoni ventilator ostavite noću da radi sedam, osam sati, to je u principu bezbedno, ali i neophodno kako biste rashladili vrelu sobu. Međutim, vodite računa da ventilator ne stoji suviše blizu vašeg tela, kao i da ne duva direktno u vas jer to može da stvori osećaj neprijatnosti - navode stručnjaci iz firme "The Sleep Advisor" i dodaju:

Shutterstock

Ventilator može da pogorša alergiju ili astmu

- Ako čujete čudne zvukove, ili osećate da se ventilator pregreva, odmah ga isključite! Uređaj treba da stoji na ravnoj podlozi, kako bi bio stabilniji. Obratite pažnju i na čudne vibracije, to je takođe znak za gašenje.

 Spavanje sa uključenim ventilatorom nije sjajno rešenje za ljude sa astmom ili alergijom, jer dok je uređaj uključen, vazduh se stalno vrti i sitne česti prašine koije se nakupljaju na krilcima ventilatora, dolazi do vaših pluća.  

Takođe, ventilator može da isuši naše nosnice, i zbog toga organizam proizvodi više sluzi. Na kraju, posle dužeg perioda ispred ventilatora, možete da se probudite ukočeni, piše Mirror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)