Odrasli

DANIJELA JE STALNO BILA UMORNA: Godinama je imala iste simptome, a kada je stigla dijagnoza ostala je u NEVERICI

Sve je počelo da je brine.

25.07.2024 08:30

DANIJELA JE STALNO BILA UMORNA: Godinama je imala iste simptome, a kada je stigla dijagnoza ostala je u NEVERICI
Facebook/Danielle Hobson Coaching

Danijela Hobson ima 36 godina i majka je dvoje dece. Ona se suočila sa simptomima poput umora, noćnog znojenja, anksioznosti, lupanja srca, ali i ekstremnih bolova. Zaboravljala je imena drugara, a zbog toga je pomislila da razvija ranu demenciju.

Jedna koleginica joj je spomenula perimenopauzu, zbog čega se Danijela zamislila.

- U mom mozgu nije bilo ničega. Zaista je počelo da me brine sve to. Zbog bolova sam se osećala kao žena od 86 godina, a ne kao mama od 36 godina. Kada mi je koleginica spomenula perimenopauzu, sve je počelo da dobija smisao - rekla je Danijela.

Tek nakon 18 meseci simptoma obratila se lekaru za pomoć. Rečeno joj je da je mnogo mlada da bi bila u menopauzi. Počela je na svoju ruku da primenjuje raiki terapiju.

- Lekari su mi rekli da imam prerano otkazivanje jajnika, jer sam bila premlada za perimenopauzu. Ova dijagnoza je bila zaista strašna i bez abnormalnog nalaza krvi nisam mogla da budem upućena specijalisti. Bila sam sluđena - kazala je Danijela uznemireno.

Tek u februaru ove godine postavljena joj je dijagnoza perimenopauze i preuzela je HNL terapiju.

- Prvih šest nedelja se ništa nije menjalo, posle osam nedelja sam se osećala gore nego ikada, ali sam izdržala. Onda sam se jednog dana probudila i ponovo postala ona stara. Sada je moj nivo energije visok - podelila je svoju priču za Mirror, prenosi Avaz.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)