Odrasli

MISLILA JE DA JE MAMURNA, A ZAPRAVO JE BOLOVALA OD OPAKE BOLESTI: Ovi simptomi su ukazivali na užasno stanje

Devojka (22) se ponašala opsednuto.

27.06.2024 15:32

MISLILA JE DA JE MAMURNA, A ZAPRAVO JE BOLOVALA OD OPAKE BOLESTI: Ovi simptomi su ukazivali na užasno stanje
instagram/printscreen/@caraapyperr

Kara Pajper je bila na Baliju, u Indoneziji, dve nedelje kada je odjednom počela da se oseća loše kao da ju je udario autobus, kako je tvrdila. Ova 22-godišnjakinja je imala visoku temperaturu, glavobolje, bolove u mišićima i ekstremni umor, sve uobičajene simptome denga groznice.

Takođe, poznata kao "groznica loma kostiju“, denga je infekcija koja se širi ubodom komaraca i izaziva tešku bolest nalik gripu.

Većini ljudi će biti bolje u roku od jedne do dve nedelje, ali neki će možda morati da odu u bolnicu. U nekim slučajevima, denga može biti fatalna.

Ponašala se kao da je opsednuta

Na snimku koji je snimila njena drugarica, Abi Vhoreskei, primetno je kako devojka mlati rukama pa izgleda kao da je opsednuta, kao da je udarala muve dok spava. Ebi se čak našalila da je mislila da će možda morati da "nazove sveštenika" nakon što je videla strašne pokrete svoje prijateljice.

U to vreme, Kara nije shvatila da je u pitanju denga groznica i mislila je da bi to mogao biti samo mamurluk, pa se naterala da nastavi normalno.

- Bio je pakao u to vreme. Osećala sam se smrtno loše. Bukvalno sam se osećala kao da me je udario autobus. Samo mi je celo telo bilo teško i bolno. Mislila sam da sam samo iscrpljena zbog vremenske razlike ili da je to možda zbog pića. Mislila sam da je to možda samo mamurluk. Bila sam u šoku kada sam se probudila i videla snimak koji je snimila Ebi. To me zaista plaši. Ne znam da li sam halucinirala u snu ili šta već, ali to je bio jedan od prvih dana kada sam dobila ovu bolest. Ne znam da li sam zamišljala muve u snu, ali nikada se ranije nisam tako kretala u snu. Bilo je stvarno loše. Moja prijateljica je očigledno bila prestravljena, mislila je da će morati da pozove sveštenika - tvrdi devojka.

instagram/printscreen/@caraapyperr

Ispovest devojke koja je obolela od denga groznice

Kara, koja trenutno studira obrazovanje na univerzitetu, navodi da je prošla kroz "pakao" dok je pokušavala da nastavi da uživa i istražuje na odmoru.

Simptomi denga groznice mogu biti slični gripu i uključuju:

  • groznicu
  • jaku glavobolju
  • bol iza očiju
  • bol u mišićima i zglobovima
  • mučninu i povraćanje
  • rasprostranjeni osip
  • bol u stomaku
  • gubitak apetita

BONUS VIDEO:

Komentari (0)