Odrasli

DA LI SMEMO DA SPAVAMO SA UPALJENOM KLIMOM? Doktor iz Hitne pomoći savetuje ovo

Kada su vrućine spavanje sa upaljenom klimom zvuči logično.

21.06.2024 16:40

DA LI SMEMO DA SPAVAMO SA UPALJENOM KLIMOM? Doktor iz Hitne pomoći savetuje ovo
Shutterstock

Paklene vrućine već su nam stigle zato je važno da ispratimo smernice stručnjaka kako bi nam bilo lakše. Velike vrućine čine da se osećamo umorno jer nas iscrpljuju, ali i dehidriraju organizam. Da bismo se izborili sa vrućinama svi posegnu za daljinskim upravljačem za klimu. Neki i spavaju sa upaljenom klimom, ne misleći na posledice. Da li posledice postoje? 

Lekar Goran Milosavljević iz Hitne poomoći dao je preporuke kako se treba ponašati kada su velike vrućine.

- U ovim jako visokim temperaturama, treba biti umeren u svemu. Hrana neka bude lakše svarljiva, jedite više voća i povrća. Unosite više tečnosti, a što se tiče klime, ne treba praviti veliku razliku u odnosu na spoljnu temperaturu - ističe dr Milosavljević.

Potom je sve iznedio savetom korišćenja klima uređaja tokom spavanja.

- U ovom slučaju, klima je uredan, ni direktan ni ispod njega. Neka klima radi u nekoj susednoj prostoriji, jer, ako se ne rashodimo, ne možemo da se odmorimo za naredni dan - naglašava doktor.

Shutterstock

Da li treba spavati sa upaljenom klimom

On savetuje da spavate sa upljanom klimom.

- Pa možda je bolje spavati s uključenim klimom, ni direktno ispod nje. No air conditioning radi u susednoj prostoriji, jer ako se ne naspavamo, ne možemo se odmoriti sledeći dan - tvrdi za Stil.

Vrućina iscrpljuje zbog čega je potrebno da vodite računa tokom dana.

- Leći i odmoriti se u rashlađenoj prostoriji, samo ćemo tako akumulirati energiju za sledeći dan. Naravno, našim starijim sugrađanima savetujemo da ne izlaze kad su najveće vrućine, već da svoje obaveze obave u ranim jutarnjim ili večernjim satima - zaključio je doktor Goran Milosavljević.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)