Odrasli

BILA SAM KLINIČKI MRTVA 6 MINUTA: Ušla sam u bazen i ugasilo mi se svetlo u glavi! Da nije bilo njega - ne bih preživela

Debi Tejlor (56) će dugo pamtiti odmor na Menorki gde da nije bilo hrabrog vatrogasca i njegovog sina, ona ne bi preživela.

19.06.2024 20:05

BILA SAM KLINIČKI MRTVA 6 MINUTA: Ušla sam u bazen i ugasilo mi se svetlo u glavi! Da nije bilo njega - ne bih preživela
shutterstock

Fredi Njuton (11) je jedan od heroja ove priče - dok se igrao primetio je Debino beživotno telo pored bazena. Otrčao je do svog oca Mata (42), inače vatrogasca. Met je odmah reagovao i počeo je da daje veštačko disanje Debi.

Ona je u kliničkoj smrti bila punih šest minuta dok nije pronađen defribilator kojim je ponovo pokrenuto njeno srce. Nakon što se potpuno oporavila, Debi je izjavila:

- Ovo je čudo! Da Fredi i Mat nisu reagovali, ja više ne bih bila ovde. Da Fredi nije otišao do oca i rekao mu: Žena se ne pomera, i da Met nije odmah reagovao, stvari bi bile sasvim durgačije.Verovatno bih imala oštećenje mozga, a zahvaljujući Matu sve je u redu. Spasao mi je život, i nikada neću moći dovoljno da mu se zahvalim zbog toga, a Debine fotografije možete pogledati ovde.

FOTO: Privatna arhiva/Katarina Martić

Da nije bilo vatrogasca i njegovog sina, Debi ne bi preživela

Samo nekoliko sekundi pre srčanog udara koji je mogao kobno da se završi, Debi je ušla u bazen hotela na Menorki.

- Imala sam utisak da bi se odjednom ugasilo svetlo u glavi i osećala sam dezorijentisano. Bilo je to bizarno osećanje, pokušavala sam da se ispravim, a sve što sam videla su bile pločice bazena. Moj suprug Dejv i još jedan čovek su uspeli da me izvuku iz bazena, ali ja sam već bila kao mrtva - ispričala je Debi koja je u bolnici provela pet dana. 

Kada se vratila u hotel, srdačno se pozdravila sa svojim spasiocem Metom koji nije krio svoje oduševljenje.

- Bilo je fenomenalno. Prvo sam je video skoro mrtvu, potom sam gledao kako je odvozi Hitna pomoć, a videti je kako nasmejana prolazi kroz vrata je bilo neverovatno. Sav moj trening se isplatio - rekao je Met Njuton, a prenosi Daily Mail. 

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)