Zanimljivosti

HOĆE LI SE KEJT MIDLTON POJAVITI NA VIMBLDONU: Princeza ima plan, palata insistira na njenom zdravlju

Svaki veliki događaj biće posebno razmatran uzimajuću u obzir da tokom njenog lečenja postoje „dobri i loši dani“.

19.06.2024 09:25

HOĆE LI SE KEJT MIDLTON POJAVITI NA VIMBLDONU: Princeza ima plan, palata insistira na njenom zdravlju
Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia

Princeza Kejt Midlton (42) oduševila je britansku i svetsku javnost svojim pojavljivanjem na na Kraljevoj rođendanskoj paradi, poznatoj i kao Trooping the Colour, sa svojom porodicom u Londonu. 

Prvo pojavljivanje princeze od Velsa, šest meseci od operacije stomaka i tri meseca nakon što je objavila da boluje od raka, ispraćeno je sa velikom pažnjom, ali i pitanjem kad će ponovo pojaviti na nekon od događaja vezanim za njene kraljevske dužnosti

Najviše se polemiše da li će se Kejt pojaviti na Vimbldonu, jednom od najjačih tenish turnira na svetu koje se ove godine održava od 1. do 14. jula.  

Još uvek je na hemoterapiji

Kako piše britanski The Telegraph, Kejt ima plan za svoja naredna pojavljivanja koja će prvenstveno zavisiti od njenog zdravstvenog stanja.

- Pripreme za „Trooping the Color“ trajale su nedeljama. Radilo se na tome da se princeza pojavi, ali je potvrda stigla u poslednjem trenutku. Mislim da će to biti njen plan i narednih meseci. Svaki veliki događaj biće posebno razmatran uzimajuću u obzir da tokom njenog lečenja postoje „dobri i loši dani“. I sama princeza od Velsa je priznala da još uvek nije izašla iz ciklusa lečenja - rekao je za ovaj list izvor blizak kraljevskoj porodici, a prenosi sajt She Knows.

Ian Vogler / MirrorPix / Profimedia

Kejt se prvi put pojavila u javnosti posle šest meseci na nedavnoj proslavi u Londonu

 

Kejt je od februara na preventivnoj hemoterapiji i sudeći po pisanju britanskih medija još uvek nije završila sa terapijom.

Javnost najviše zanima da li će se princeza od Velsa na Vimbldonu gde tradicionalno uručuje pobednički pehar najboljem teniseru na turniru. Kejt Midlton je pokrovitelj „Ol Ingland kluba” od 2016. nakon što joj je ovu funkciju prepustila kraljica Elizabeta koja je bila pokrovitelj od 1952. godine.

- Naš prioritet je očigledno da naš pokrovitelj ima vremena da se oporavi i sigurno nećemo dodatno vršiti pritisak da prisustvuje na ovogodišnjem prvenstvu - rekla je Debora Jevans predsednik "All England Lawn Tennis & Croquet Club".

I iz Kensingtonske palate poručuju da je prioritet Kejtino zdravlje u odnosu na njene kraljevske dužnosti, ističući da javnost i mediji neće znati za njene planove sve dok ne budu sigurni da će ona i moći da ih ispuni. 

shutterstock

Palata insistira da je zdravlje princeze važnije od kraljevskih dužnosti

Sama princeza je u nedavnom obraćanju javnosti preko društvenih mreža navela da je borba sa rakom tek pred njom.

- Kažu da dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze hemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani. U tim lošim danima osećate se slabo, umorno i morate da odmarate. U danima kada se osećam dovoljno dobro, zadovoljstvo mi je da se uključim se u školski život, provodim vreme radeći stvari koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i da malo radim od kuće - navela je Kejt.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)