Odrasli

EVO ŠTA SE DEŠAVA U TELU ŽENE KADA 2 NEDELJE PIJE PROBIOTIK: Stručnjak otkriva vidne promene koje se odmah primećuju!

Probiotici su mnogo važniji za naše zdravlje nego što smo mislili a to je otkrio i jedan doktor na TikToku.

07.05.2024 13:15

EVO ŠTA SE DEŠAVA U TELU ŽENE KADA 2 NEDELJE PIJE PROBIOTIK: Stručnjak otkriva vidne promene koje se odmah primećuju!
Printscreen/Tik Tok/mrlitness

Probiotici su živi kako ih definiše Svetska zdravstvena organizacija, mikroorganizmi koji kada se unesu u ljudski organizam povoljno utiču na naše opšte zdravlje. Prema nekim podacima veruje se da u digestivnom traktu odraslog čoveka živi preko 100.000 milijardi njih, a to je dvostruko veći broj od svih drugih gradivnih ćelija u našem organizmu.

Koliko probiotici povoljno utiču na ljudski organizam davno je otkrio i ruski stručnjak, Ilija Iljič Mečnikov za šta je dobio i Nobelovu nagradu. Od tada je počelo intenzivnije bavljenje naučnika probioticima i njihovim benefitima za naše zdravlje.

Na TikToku se pojavio kratak snimak u kojem stručnjak iz oblasti medicine Mr Litness objašnjava kakav povoljan uticaj na naše zdravlje i izgled imaju upravo probiotici.

Shutterstock

Jogurt je jedan o najboljih prirodnih probiotika

On je objasnio da ukoliko ih konzumirate samo dve nedelje možete videti značajne promene i benefite.

Sjajnija koža

Ovaj stručnjak objašnjava kako jedan od naših najvećih organa - koža, postaje sjajnija, zdravija i lepša kada pijemo probiotike. On je u videu otkrio kako se i akne i crvenilo reduciraju ukoliko se dve nedelje pridržavamo ovog testa. Probiotici prema njegovim rečima čine kožu sjajnijom podržavajući ravnotežu bakterija na površini kože, smanjujući na taj način upale.

Poboljšava raspoloženje

Ako se borite sa depresijom i lošim raspoloženjem, probiotici će u velikoj meri reducirati taj problem. Postoji uska veza između mozga i stomaka, koji je poznat i kao "drugi" mozak. S razlogom probiotici imaju pozitivan uticaj na raspoloženje i generalno mentalno zdravlje.

Lepši nokti i kosa

Ako imate slabije nokte i kosu koja je lošeg kvaliteta u poslednje vreme, unos dovoljne količine probiotika će svakako povoljno uticati na njihov rast kako bi bile jače i zdravije. Budući da probiotici imaju mogućnost da smanje upale u organizmu, oni takođe mogu pomoći u stvaranju pogodnog okruženja za rast folikule kose i noktiju. 

Osim probiotika koji se mogu uneti kao suplementi ovaj stručnjak napominje da su odlični izvori i fermentisano povrće i kefir. U komentarima korisnika bilo je onih koji su potvrdili ovo rekavši kako su pozitivne promene uočili samo nedelju dana od konzumiranja probiotika. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)