Odrasli

OSTAĆETE U ŠOKU KADA VIDITE ŠTA DEKA UME: Starac vežba kao mladić i to sa dva prsta! (VIDEO)

On ima 98 godina i u odličnoj je fizičkoj kondiciji.

05.05.2024 10:53

OSTAĆETE U ŠOKU KADA VIDITE ŠTA DEKA UME: Starac vežba kao mladić i to sa dva prsta! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/overtime

Čekari često ističu da je fizička aktivnost ključna za zdrav život. Pa ipak, mnogi mladi će pronalaziti razne izgovore kako ne bi otišli u teretanu, pravdaće se obavezama i ko zna čime sve kako bi izbegli fizičku aktivnost. 

S druge strane sve češće smo u prilici da vidimo na društvenim mrežama ljude u poznim godinama koji redovno vežbaju, paze na ishranu i vode zdrav život. Njihova vitalsnot i dugovečnost je za divljenje, a tajna je upravo u fizičkoj aktivnosti.  

Shutterstock

Mnogi ljudi održavaju svoju formu i u poznijim godinama što se pozitivno održava na njihove zdravlje

 

Snimak jednog dekice od 98 godina postao je viralan na društvenim mrežama nakon što je pokazao kako vežba svaki dan. On se uhvatio za šipku i to sa dva prsta, uradio zgib, a potom i salto. Vitalni starac koji će uskoro napuniti 100 godina se lagano zanjihao na špci i sa lakoćom odradio zaokret što je ljude ostavilo u šoku. Snimak je okačen na Tiktok stranici "Overtime" i privukao je veliku pažnju ljudi.

Dok su neki komentarisali kako tako nešto nije moguće uraditi sa dva prsta posebno u tim godinama, drugi su "skinuli kapu" vremešnom dekici priznavši kako je to sve posledica njegove brige o sebi i formi tokom života zbog čega je doživeo i duboku starost.

 

 

- Vau! Ja ovo ne mogu ni sa 30 godina. Kako stvari stoje neću ni doživeti njegove godine. 

- Deka se ne predaje već uživa u životu

- Nadam se da ću to uspeti u 98. godini...Iskreno ne mogu ovo ni sa 18.

- Pretpostavljam kako je to završilo.

- Budi oprezan deda.

- Brate ja sam u 20-im i nema šanse da uradim ovako nešto - bili su neki od komentara.

Dok su jedni bili skeptični, pa su dedu upozoravali na nezgode, većina se složila da je deka u sjajnoj formi za svoje godine i da ga očigledno krase snaga i fleksibilnost. Neki su prokomentarisali kako se igra sa vatrom i da bi u tim godinama trebalo sebi da priušti odmaranje i lagane šetnje.

Mnogi bveruju da je u mladosti verovatno bio sportista i da bi svojim primerom mogao da održi lekciju o disciplini i zdravlju i onima koji su mnogo mlađi od njega.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)