Odrasli

MUŽ IMA RAK MOZGA, NISAM SPREMNA DA SAMA ODGAJAM DECU: Bolna ispovest žene čiji je suprug dobio opaku dijagnozu

Procest traje godinama, trude se da porodica bude na okupu.

30.04.2024 14:25

MUŽ IMA RAK MOZGA, NISAM SPREMNA DA SAMA ODGAJAM DECU: Bolna ispovest žene čiji je suprug dobio opaku dijagnozu
profimedia/jampress

Robin Elkok (36) i njegova porodica dele mučno iskušenje sa kojim su se suočili nakon što mu je dijagnostikovan neizlečivi tumor na mozgu ali novo skupo lečenje će pružiti priliku da vidi kako njegova deca rastu.

Kada je Robin Elkok počeo da pati od čestih glavobolja, gubitka pamćenja i kognitivnih problema, pretpostavio je da je sve to zbog stresa. Ali tokom narednih nekoliko godina, dok se svakodnevno suočavao sa bitkom da preživi,posebno na poslu i brizi o svojoj mladoj porodici, tata troje dece znao je da se dešava nešto mnogo gore. Dijagnostikovan mu je tumor na mozgu drugog stepena, koji je bivši radnik na farmi brzo uklonio operacijom, i smatran je „stabilnim“ da nastavi sa normalnim životom.

profimedia/jampress

Robin je počeo proces lečenja

Nažalost, u aprilu 2023. Robinu je rečeno da se bolest vratila. Njegova supruga Ejmi (35) se boji da će ostaviti nju i njihovu decu jer je to sada neizlečivo.

- Nikada nisam želela da sama odgajam našu decu. Za njih je to bio pravi tobogan emocija i veći deo njihovih života je bio oko njega koji je imao različite tretmane, skeniranje i operacije. Ali deci su potrebni tata i mama što je duže moguće. On zaslužuje da ih vidi kako odrastaju i da se oblikuju u divne ljude u kakve smo ih odgajali. Okrutno je razmišljati o ovome dok samo treba da uživamo u vremenu sa svojom decom zajedno - rekla je za Vhat's The Jam stalna negovateljica iz Gloučesterširea. 

Robin kojem je prvobitno dijagnostikovan tumor od sedam centimetara 2018. godine, imao je pomenutu operaciju(kraniotomiju) koja uklanja kost iz lobanje da bi se otkrio mozak -nakon čega sledi ciklus radioterapije i hemioterapije. On i njegova porodica, uključujući decu Kejti (16), Džordža (14) i Artura (9), bili su presrećni kada je potvrđeno da će ovaj proces lečenja sprečiti širenje bolesti.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)