Odrasli

IMA 110 GODINA, A NE ZNA NI ZA BOLOVE U LEĐIMA: Deka svaki dan pije OVO, a njegovi saveti za dugovečnost će iznenaditi mnoge!

Vinsent Drensfild je duživeo duboku starost i nikada nije imao većih zdravstvenih problema, a svakodnevno vozi svoj auto.

29.04.2024 13:07

IMA 110 GODINA, A NE ZNA NI ZA BOLOVE U LEĐIMA: Deka svaki dan pije OVO, a njegovi saveti za dugovečnost će iznenaditi mnoge!
Printscreen/Youtube/PIX11 News

Uobičajeno je videti da neko ko je doživeo duboku starost obično leži kod kuće ili eventualno prošeta u neki obližnji park pod budnim okom najbližih. Međutim, da li ste videli nekoga ko samostalno vozi automobil u 110. godini? Vinsent Drensfild je rođen 1914. godine i sa 110 godina je 8. najstariji čovek na svetu. Ovaj starac skoro je otkrio kako još uvek "uspeva da uradi sve" kao i to da živi sam u Nju Džersiju u svom domu poslednjih 79 godina.

Kako navodi Today ovaj stogodišnjak skoro čitavog života nije imao većih zdravstvenih problema poput problema sa srcem ili rakom, pa je samo dva puta bio pod anestezijom. Njegova unuka Erika Lista otkriva kako njen deda nema čak ni bolove u leđima niti običnu glavobolju. 

shutterstock.com

Stručnjaci dugovečnosti pored genetike pripisuju uravnoteženoj ishrani, aktivnosti i reduciranom stresu

On je otkrio da se iza toga krije aktivan društveni život, puno kretanja i uravnotežena ishrana. Osim toga, podelio je kojih navika se pridržava zbog čega je doživeo duboku starost.

Svaki dan pije mleko

Drensfild je naveo kako misli da je dobre temelje za dug život sebi postavio tokom detinjstva i to za vreme Velike depresije kada je kao dečak od 15 godina radio na farmi krava, kada je isporučivao mleko.

Otkrio je da je pio mleko svaki dan i smatra da je to bio dobar početak u životu i nešto što je bilo dobro za njegove kosti. Kravlje mleko bogato je proteinima, navodi bussinesinsider,com i pomaže u zadržavanju mišićne mase dok starimo. Ovaj stogodišnjak ga i danas rado pije  a na njegovoj 100. rođendanskoj zabavi ponudio ga je kao piće i svojim gostima.

Jede sve što želi, čak i slatkiše

Ovaj vremešni starac ima uravnoteženu ishranu i prednost daje mediteranskoj ishrani punoj nemasnih proteina. Njegove navike u ishrani su fleksibilne pa tako on poput svih nas jede hamburgere, čokolade i slatkiše. Osim toga i on jede hranu iz mikrotalasne pećnice kao i one iz lokalnih restorana.

Vinsentova unuka otkriva da on nikada nije imao problem sa težinom i da je uvek jeo ono što je želeo jer je bio u sjajnoj formi.

Ima jak osećaj svrhe

Dugovečnost je povezana sa uživanjem u učenju novih stvari a penzionisanje je nesumnjivo sa sobom nosilo i brži rani pad. Drensfild je oduvek voleo da radi i to čak 60 godina. Penzionisao se u kasnim 70-im godinama i to jer je tako zahtevala njegova supruga.

Aktivan je čak i kada ne radi

Vitalni starac je aktivan tokom svih ovih decenija iako nikada nije posetio teretanu. Sam obavlja svoje poslove, redovno ide u duge šetnje i radi lagane vežbe. Volonterski rad njegovog vatrograsnog odeljenja koji je započeo sa 21 godinom držao ga je u pokretu svih ovih godina. 

Održava svoj društveni život

Iako mnogima može zvučati čudno, stručnjaci ističu da je jedna od univerzalnih tajni  dugovečnosti živahan društveni život i dobri odnosi sa ljudima. Iako je Drensfildova žena umrla 1992  on i dalje održava kontakte sa svojom porodicom: jedno dete, troje unučadi i sedmoro praunučadi. 

Međutim, ističe kako ga unuci posećuju na nedeljnom nivou i zovu svakodnevno da vide kako je. Takođe je ostao u dobrim odnosima sa prijateljima iz vatrogasnog udruženja koji su mu pružili utehu nakon smrti supruge. Ovaj vremešni starac dobro zdravlje pripisuje bliskim vezama.

- Poznavanje ljudi i ljubav prema ljudima čini me da živim duže - ističe on, a prenosi bussinesinsider.com.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)