Odrasli

EVO KAKO DA VAŠ MUŽ PRESTANE DA HRČE: Zapanjiće vas jedan detalj koji garantuje lak san!

Uživajte uz partnera, bez besanih noći.

27.04.2024 21:20

EVO KAKO DA VAŠ MUŽ PRESTANE DA HRČE: Zapanjiće vas jedan detalj koji garantuje lak san!
Shutterstock

Stručnjaci tvrde da bi trebalo spavati sa partnerom, budući da to garantuje bolji san i veću bliskost. Spavanje pod zajedničkim pokrivačem navodno može doneti mnogo radosti. Studija iz 2010. godine je pokazala da se parovi koji se maze pred spavanje, zagrle ili se dodiruju telom osećaju sigurnije, bliskije, a osobe koje imaju takve navike generalno su manje sklone anksioznosti. Taj osećaj sigurnosti prenosi se na ceo dan. Naime, tako se stvara idealno polje pozitivnih emocija, stabilnosti i poverenja, što sve doprinosi boljem snu u toku noći.

Jedini problem može nastati ukoliko jedan od partnera hrče. Međutim, rešenje i za taj problem možda i nije tako daleko, tvrdi stručnjak za san Martin Sili. Ove metode mogu biti korisne za sve koji se bore sa hrkanjem i predstavljaju jednostavne i prirodne načine za poboljšanje kvaliteta sna, a istraživanja i studije pokazuju da mogu biti efikasne. Ovo su neki od predloga koji će vam “spasti” noć.

Shutterstock

Hrkanje remeti san

Čarape za vene

Nošenje čarapa za vene u krevetu može biti jedno od rešenja za suzbijanje hrkanja

- Iako ovo možda nije vrsta čarapa koju inače nosite, nošenje čarapa za vene tokom dana, koje se zatim menjaju sa parom pamučnih čarapa noću, može dovesti do mirnijeg sna - istakao je za The Sun Martin Sili, izvršni direktor i stručnjak za san u kompaniji MattressNextDay.

Sili se pozvao na studiju Univerziteta u Torontu iz 2015. godine.

- Studija je otkrila da začepljenje nosa izazvano alergijama na polen, ili drugo, može uzrokovati ozbiljno hrkanje tokom sna. Istraživanje je dokazlo da je polovina onih koji su koristili čarape za vene manje hrkalo - objasnio je on.

Shutterstock

Saveti za bolji san i to bez hrkanja

Alkohol i položaj spavanja

Sili je takođe preporučio izbegavanje čaše vina pre spavanja, jer alkohol opušta mišiće u grlu što dovodi do vibracija u mekim tkivima i time ponovnog hrkanja. Takođe je preporučio spavanje na boku umesto na leđima i korišćenje jastuka koji su hipoalergeni.

Vežbe jezika

Stručnjak je na kraju preporučio jednostavnu vežbu pre spavanja za suzbijanje hrkanja. Oni koji hrču bi trebalo da zatvore usta i pomeraju jezik u jednom smeru 10 puta, zatim u drugom smeru 10 puta i na kraju u trećem smeru 10 puta, a o tome piše i Nypost.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)