Odrasli

OVO RADE SKORO SVI MUŠKARCI, A ŽENE ZBOG TOGA GUBE ŽELJU ZA INTIMNIM ODNOSIMA: Neprijatna navika koja je štetna po zdravlje i pogubna po libido!

Najnovija istraživanja o kvalitetu sna dala su uvid u to kako taj problem utiče na libido kod pripadnica nežnijeg pola.

01.02.2023 21:01

OVO RADE SKORO SVI MUŠKARCI, A ŽENE ZBOG TOGA GUBE ŽELJU ZA INTIMNIM ODNOSIMA: Neprijatna navika koja je štetna po zdravlje i pogubna po libido!
shutterstock.com

Nakon što ste lepo utonuli u san, budi vas hrkanje s druge polovine kreveta i shvatate da je vaš partner opet zaspao čvrstim snom, a vi ćete provesti još jednu besanu noć. To zna da bude veoma frustrirajuće. 

shutterstock.com

Hrkanje može ukazivati na ozbiljan zdravstveni problem

Iako hrkanje u snu svi povezuju s muškarcima, činjenica je da je ta pojava i te kako prisutna i kod žena. Hrkanje mnogi često povezuju s nekim zdravstvenim problemom, međutim, jedan od glavnih razloga za pojavu tog problema jeste preveliki umor. Osim toga, istraživači su zbog te nesvesne radnje, koja je prisutna kod oba pola, došli do još nekih veoma zanimljivih podataka.

Naime, doktorka Tejlor Kon, jedna od istraživača, istakla je kako su stručnjaci pronašli vezu između seksualne disfunkcije i lošeg kvaliteta sna. Analizirani su podaci iz medicinske dokumentacije čak tri miliona žena i pokazalo se da su dame koje se suočavaju s apnejom u snu, pa samim tim i sa hrkanjem, u skoro dvostruko većoj "opasnosti" da će imati problem niskog libida. Isti podatak važi i za one žene koje su tokom istraživanja istakle da njihov partner svake noći izuzetno glasno hrče, zbog čega im je poremećen san. 

shutterstock.com

Pored toga što mogu partneru da remete san, žene mogu hrkanjem da razviju kod sebe i seksualnu disfunkciju

Drugi podatak takođe ukazuje na to da nesanica ima loše posledice na fizičko i psihičko stanje svih nas. Naime, žene koje loše spavaju su u dva do tri puta većem riziku da imaju problem seksualne prirode jer poremećaj sna izaziva pad nivoa hormona u organizmu, poput estrogena. A takvi hormoni su od vitalnog značaja za seksualni nagon. 

Inače, apneja koja se dovodi u vezu s hrkanjem je, kako tvrde stručnjaci, često povezana s prekomernom težinom, što znači da se to može ublažiti dijetom ili vežbanjem i smanjenjem konzumiranja alkohola i cigareta, prenosi britanski San.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)