Dete

ZBOG OVOG SNIMKA SUZE SAME LIJU: Posle rođenja nije se začuo plač bebe, a ono što je zatim uradio doktor dirnulo je mnoge PRAVO U SRCE! (VIDEO)

Video-zapis koji kruži društvenim meržama pokazuje kako lekari ni u najkritičnijim situacijama nikad ne odustaju od života.

08.10.2024 13:20

ZBOG OVOG SNIMKA SUZE SAME LIJU: Posle rođenja nije se začuo plač bebe, a ono što je zatim uradio doktor dirnulo je mnoge PRAVO U SRCE! (VIDEO)
Instagram-psychologysfact

Svet je ostao u šoku posle jednog videa koji je osvanuo društvenim mrežama. Naime, snimak počinje prikazom doktora u bolnici kako kroz hodnik do ambulantne nosi tek rođenu bebu, koja je modre kože i koja očigledno nije zavrištala nakon izlaska iz stomaka, što se smatra jednim od najvažnijih znakova da lekari moraju hitno da reaguju. Uprkos činjenici da je situacija bila više nego ozbiljna i da su samo trenuci to maleno biće delili od najgoreg, doktor se nije obeshrabrio. 

On je sasvim smireno postavio bebu na pult i počeo s uobičajenim postupkom reanimacije. Na bebina ustašca postavio je malenu masku za ubacivanje vazduha u pluća. Pošto novorođenče nije odmah reagovalo, lekar je nastavio da mu masira grudi i predano pritiska pumpu. Polako i strpljivo davao je sve od sebe kako bi se izborio za bebu.

Nekoliko minuta kasnije, što je svim gledaocima izgledalo kao večnost, jasno se vidi komešanje i kako beba počinje da pomera ruke. Doktor je zatim prebrisao mališana i dodatno mu izmasirao maleni grudni koš, pa nastavio sve dok nije primetio aktivnije meškoljenje, a najzad i začuo jasan bebin plač. 

- Momenat kada doktor nije odustao od, naizgled, mrtvorođene bebe - piše u opisu snimka. 

Video je pogodio mnoge, a usledio je veliki broj reakcija istog trena.

- Hvala nebesima na ovom divnom čoveku koji je spasao život ovoj bebi - 

- On je njen anđeo čuvar - 

- Zahvaliću se noćas u molitvama ovom divnom doktoru - 

- Sam dragi Bog je bio uz njega i ovu bebu - 

- On je prosto znao da mora da spase tu bebu - 

- Što više ima ovakvih doktora i ljudi, svet postaje bolje mesto za život - 

- Ponovo ću reći, ne nose svi heroji plašt - 

- Ne znam zašto, ali suze mi liju, iako sam odgledala do kraja - 

- Pogađa pravo u srce! - glasili su samo neki od komentara oduševljenih ljudi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)