Dete

SOFI SE RAZBOLELA OD OPAKE BOLESTI, ALI JE PREKO NOĆI SVE POSTALO BIZARNO: Ono što se dogodilo njenoj sestri bliznakinji sve je zaprepastilo, LEKARI ZANEMELI! (FOTO)

Rebeka Voker, majka devojčica Sofi i Megan Voker, istakla je kako niko ne može da objasni šta se jednom njenom detetu dešava.

19.04.2023 12:01

SOFI SE RAZBOLELA OD OPAKE BOLESTI, ALI JE PREKO NOĆI SVE POSTALO BIZARNO: Ono što se dogodilo njenoj sestri bliznakinji sve je zaprepastilo, LEKARI ZANEMELI! (FOTO)
Printscreen Instagram/walkerfamily11

Sofi Voker (16) je pre šest godina počela da oseća neobične simptome. Boleo ju je stomak, kao i kičma, bila je bleda i naglo je počela da mršavi. Da stvar bude gora i njena sestra bliznakinja, Megan, ubrzo je dobila identične simptome. 

Uplašeni roditelji odmah su ćerke odveli kod lekara i nakon detaljnih analiza ispostavilo se da Sofi ima opasan tumor bubrega. Njena sestra Megan, iako je imala identične znake bolesti, zapravo je bila potpuno zdrava.

Misterija za lekare

Kako je za britanski Miror ispričala njihova majka Rebeka, simptomi koje ima Megan potpuna su misterija čak i za lekare koju ni do danas nisu uspeli da objasne o čemu se radi.

- Sofi je ubrzo nakon dijagnoze započela hemoterapiju. Bilo joj je bolje, čak je u jednom trenutku ušla u remisiju, ali joj se kancer četiri puta vraćao. Kad joj je prvi put postavljena dijagnoza i Megan je imala sve simptome. Ljudi su stalno komentarisali kako izgleda bolesno, čak gore od Sofi. Međutim, uradili smo bukvalno svaki test koji postoji, ali su lekari ustanovili da ona nije bolesna - rekla je Rebeka.

Sofi je dosad išla na više ciklusa homoterapije i činilo se da je uspela da pobedi kancer. Ali, 2020. otišla je na rutinski pregled skenera kad su lekari uočili "nešto zabrinjavajuće" na njenoj kičmi.

- Ispostavilo se da se tumor proširio i zahvatio kičmu. Sofi koja se prethodnih godina junački borila protiv raka u jednom trenutku se slomila i počela da plače. Prvi put za šest godina videla sam da je uplašena. Doktorka mi je rekla da prognoze nisu dobre i da je odvedem na neko lepo mesto da napravim što više uspemena dok je još u stanju da funkcioniše - sa očajem u glasu ispričala je njena majka.

Uz sestrin krevet

Iako su nade za izlečenje bili minimalne Sofi je operisana.  Zbog brojnih hemoterapija ostala je bez kose pa nosi periku, bori se sa ankcioznošću i depresijom. 

- Megan je sve to prolazila zajedno s njom iako nije bolesna osećajući svaku bol, svaki strah kao i njena sestra bliznakinja. Njih dve su izuzetno povezane, pa je Megan bila u svakom trenutku uz sestru u bolnici. Nije mogla da je napusti, a gotovo svaki dan je uz njen krevet do doboko u noć, nekad i do tri sata iza ponoći. Megan neće da se pomeri od sestrinog kreveta sve dok joj Sofi ne kaže da je umorna i da hoće da spava. Tek tad bi dolazila kući i opet ujutru odlazila kod sestre u bolnicu - ispričala je Rebeka.

Kako je naglasila, ona i ostatak porodice brine za Sofi, ali Megan se baš muči. 

- Problem je bio kad zbog korone nije smela da bude uz sestru. Mislila sam da će poludeti. Čim su mere malo popustile ona je otišla kod nje i otad se ne razdvajaju. I dalje oseća iste simptome kao i Sofi, ali svaki put kad je odvedemo kod lekara oni kažu da je sve u redu. Niko ne ume to da objasni. Lekari mi često govore kako je to "blizanačka stvar", što smatram potpuno bizarnim. Nije neobično da se blizanci razbole u isto vreme, ali nikad nisam čula da je jedan od blizanaca bolestan, a da drugi oseća potpuno identične simptome iako nema tu bolest - dodala je ona.

Osim Sofi i Megan, Rebeka i nen suprug Džejmi imaju još osmoro dece: Džejmsa, Emili, Ruti, Danijela, Oliviju, Emu, Nejtana i Evana. 

Simptomi tumora bubrega

  • slabost i hronični umor
  • gubitak apetita
  • gubitak težine
  • povišena telesna temperatura (37-38°C)
  • tup bol u lumbalnom području na bolesnoj strani (ponekad bol zrači na prepone i bedra)
  • anemija
  • policitemija, odnosno povećan broj eritrocita (crvenih krvnih zrnaca) iznad vrednosti koje su normalne za pol i uzrast
  • arterijska hipertenzija (stanje povišenog krvnog pritiska koje izaziva glavobolje i ubrzan rad srca)
  • hematurija, odnosno krv u mokraći
  • krvni ugrušci u urinu
  • tumor koji se može opipati

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)