Odrasli

NAKON OPERACIJE U NJEGOVU SOBU JE UŠETALA ŽENA KOJA MU JE DALA BUBREG: Kada je video o kome se radi suze su same počele da mu liju niz lice, grcao je i nije mogao da izusti ni reč! (VIDEO)

Priča o Džonu Ivanovskom (60), koji je umirao čekajući na listi da dobije novi organ, dira pravo u srce.

01.03.2023 14:01

NAKON OPERACIJE U NJEGOVU SOBU JE UŠETALA ŽENA KOJA MU JE DALA BUBREG: Kada je video o kome se radi suze su same počele da mu liju niz lice, grcao je i nije mogao da izusti ni reč! (VIDEO)
Printscreen TikTok/@delayne_i

Džon Ivanovski (60) iz Misurija godinama je išao na dijalizu. Njegovi bubrezi su otakazali usled bolesti i to je bio jedini način da ga održe u životu. Svaki drugi, treći dan išao je dijalizu koja je trajala po pet i više sati, zbog čega nije mogao da radi i normalno živi. 

A onda je njegova ćerka Dilejn (26) preuzela stvar u svoje ruke i uprkos njegovom žestokom protivljenju donirala mu bubreg.

@delayne_i watch my dad find out that I was his anonymous kidney donor after keeping it a secret for 8 months 🥹 grab a tissue! ##fyp##kidneydonor ♬ original sound - Delayne

Tajni testovi

Džon je dugo bio na listi za transplantaciju bubrega čekajući odgovarajućeg donora. Njegova ćerka ga je više puta molila i nudila se da mu donira bubreg, ali je on uvek to kategorički odbijao. Uporno je tvrdio da je ona previše mlada da bi živela sa jednim bubregom

- Tvrdoglavo je odbijao da mu pomognem. Uvek mi je govorio da to ne dolazi u obzir, da sam suviše mlada i da treba još dugo da živim za razliku od njega kome je vreme na ovom svetu ograničeno - rekla je Dilejn, a piše Njujork post.   

Ne želeći da čeka ko zna koliko godina da se pojavi odgovarajući donor ona je tajno, bez očevog znanja, uradila testove kako bi se utvrdilo da li može da mu donira organ. Rezultati su bili pozitivni i počela je priprema za Džonovu operaciju.

- Rekli smo mu da je konačno nađen organ koji njemu odgovara i to od nepoznatog donora. Iskreno nije me bilo briga da li će se naljutiti na mene. Mogao je da me izbaci iz kuće, da ne progovori sa mnom ni reč do kraja života, ali ja sam bila rešena da mu poklonim bubreg po svaku cenu. Čak i ako bude ljut na mene, ipak će imati bolji i kvalitetniji život i neće morati da ide na dijalizu - ispričala je Dilejn.  

Očeve suze 

Operacija je prošla bez ikakvih problema i kad se sutradan njegova ćerka pojavila na vratima očeve sobe on je ostao u šoku. Dilejn je bila obučena u bolničku spavaćicu, a sa sobom je vukla stalak sa infuzijom. Čim ju je ugledao na vratima odmah je shvatio šta se dogodilo i počeo je da plače.

- O, moj Bože. Da li se šališ? Znao sam da nešto nameravaš - neutešno je jecao očajni otac dok ga je ćerka tešila. 

Džonoiv strah za ćerku nije bio neosnovan. Porodica je doživela tragediju 16 godina ranije kad je Dilejnin brat umro od tumora mozga, pa se njen otac trudio na sve načine da zaštiti ćerku. Međutim, kako su mu objasnili lekari, to što je ocu donirala bubreg neće značajno uticati na život njegove ćerke koja će nastaviti normalan život s jednim bubregom. 

Dilejn je na Tik Toku objavila susret sa ocem nakon operacije koji je mnoge rasplakao. Ona je pokrenula i akciju za prikupljanje novca kako bi platila troškove skupe operacije i za samo nekoliko dana je sakupila više nego dovoljno za sve troškove. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)