Zanimljivosti

MESI, MESI! Ovako danas izgleda Jagodinka Simonović iz „Varljivog leta“ (FOTO)

Vrela scena iz ovog čuvenog filma ušla je u antologiju jugoslovenske i srpske kinematografije dok su za Jagodinkom uzdisali muškarci

22.08.2022 11:00

MESI, MESI! Ovako danas izgleda Jagodinka Simonović iz „Varljivog leta“ (FOTO)
Printscreen Youtube/Film "Varljivo leto '68"

Čuvena vrela scena u kojoj Petar (Slavko Štimac) „mesi“ bujne grudi pekarke Jagodinke Simonović (Dragana Varagić) u filmu „Varljivo leto ’68“ ušla je u antologiju jugoslovenske i srpske kinematografije.

Smatra se jednom od najbolje prikazanih seksi scena a Jagodinka je zauvek ostala upamćena kao najseksipilnija pekarka za kojom su godinama i decenijama uzdisali muškarci iz bivše Jugoslavije.

Podsećamo, lik Jagodinke Simonović verno je dočarala tada mlada glumica Dragana Varagić koja se na vrhuncu karijere odselila se u Kanadu. Pre 2 godine vratila se u Srbiju i danas se uglavnom bavi pedagoškim radom.

Opet bih isto odigrala

Ostvarenje „Varljivo leto ’68“ snimljen je 1984. u režiji Gorana Paskaljevića i po scenariju Gordana Mihića. Ovaj film, između ostalog, ostao je upamćen i po toj antologijskog sceni u pekari.

- Zvala se sasvim obično, Jagodinka Simonović. Mirisala je na sveže testo, slane perece i pekarski kvasac – opisao je lepu pekarku Petar, odnosno Slavko Štimac u filmu.

Sama Dragana Varagić i danas se rado seti ove uloge za koju je vezuju lepe uspomene.

- Igrala bih je ponovo. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru nakon tragedija i likova koja sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas jer je drugačije ne bih odigrala – rekla je jednom prilikom poznata glumica.

Sa kolegom Štimcem s kojim je snimila tu antologijsku scenu dobar je prijatelj već decenijama.

-  On je izuzetan glumac i čovek kojeg mnogo volim. Delimo zajednička iskustva odlaska i povratka. Imamo dosta prepoznavanja između redova. Ne treba nam mnogo reči da se razumemo – opisala je ona svoje prijateljstvo sa kolegom Slavkom Štimcem.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)