Zanimljivosti

BAŠ JE BRIGA? Šakira posle OPTUŽBI ZA PORESKU PREVARU napustila Majami sa sinovima! (FOTO)

Ovo definitivno nije Šakirina godina, ona se suočila sa neverstvom supruga od koga se razvodi, a sada joj preti i zatvor na čak 8 godina ukoliko se dokaže da je kriva za utaju poreza. Beg od problema pevačica je našla u utakmici sa sinovima.

05.08.2022 14:00

BAŠ JE BRIGA? Šakira posle OPTUŽBI ZA PORESKU PREVARU napustila Majami sa sinovima! (FOTO)
Tanjug/AP

Pevačici Šakiri posle kraha braka preti kazna zbog utaje poreza od 15,5 miliona dinara, a mogla bi da završi u zatvoru i to na 8 godina. Ona je optužena za utaju poreza u periodu od 2012. do 2014. godine dok je živela u Barseloni, a sada joj se smeši zatvor. Šakira ima sinove od 7 i 9 godina, a scenario u kome bi otišla u zatvor do kraja njhovog odrastanja joj nikako ne ide u prilog. Pevačica je već otplatila 15,5 miliona dolara plus 3 miliona dolara kamate, ali joj i pored toga sleduje zatvorska kazna. 

Španski tužioci traže pored novca koji duguje sa kamatom i novčanu kaznu od 24,5 miliona dolara za pevačicu koja se tereti po 6 tačaka optužnice iz razloga što je ona odbila vansudsko poravnanje, koje bi podrazumevalo njeno priznavanje krivice. Šakira je optužena da se pretvarala da živi u inostranstvu kako bi izbegla da plati porez.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Ljudi koji su proveli više od 183 dana u godini u Španiji, smatraju se rezidentima Španije u poreske svrhe. Poreski inspektori proveli su više od godinu dana proveravajući Šakiru. Oni su posećivali njene frizere u Barseloni i proveravali njene društvene mreže kako bi dokazali da je veći deo od ukupno 3 godine provela u Španiji. 

- Šakira je provela  242 dana u Španiji 2012. godine, 212 dana 2013. godine i 243 dana 2014. godine. Vreme koje je ona provela van Španije su s toga "sporadična odsustva" povezana sa radnim obavezama - navodi se u saopštenju do kog su inspektori došli, a prenosi Daily Mail.

Pevačica je negirala bilo kakvu prevaru, a prekjuče je sa sinovima napusutila Majami.

- Šakira je uvek sarađivala i poštovala zakon, pokazujući besprekorno ponašanje kao pojedinac i poreski obveznik i verno prateći savete prestižne i globalno priznate poreske firme - izjavio je njen portparol za štampu.

Pre problema oko utaje poreza pevačica se suočila i sa krahom braka zbog navodnog neversta njenog supruga, fudbalera Pikea sa kojim ima 2 sina. Kažu da je Šakira pre zvanično pokrenutog razvoda čak 2 puta pokušala da obnovi vezu, ali ju je Pike odbio. Izgleda da ovo definitivno nije “njena” godina.

Šakira je od početka glasina o razvodu na Instagramu objavljivala isključivo fotografije u vezi sa poslom i emisiji u kojoj učestvuje u žiriju. Ona ipak ovih dana napravila presedan objavivši sliku na kojoj je u Los Anđelosu na utakmici pozirala sa trojicom igrača i sinovima Milanom i Sašom.

- Hvala Dodžersima što su učinili da se moja deca osećaju kao kod kuće - napisla je tom prilikom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Eth@n Hunt

05.08.2022 14:09

Budala, onaj Pike...