Zanimljivosti

Evo kako danas izgleda POZNATA PEVAČICA! VELIKA ZVEZDA se 2 puta izborila sa RAKOM, a fanovi u Srbiji su je smatrali za ikonu!

Kada god vidite njenu fotografiju, njen glas vam sasvim sigurno odjekuje u ušima!

31.07.2022 21:31

Evo kako danas izgleda POZNATA PEVAČICA! VELIKA ZVEZDA se 2 puta izborila sa RAKOM, a fanovi u Srbiji su je smatrali za ikonu!
FOTO: Printscreen/Youtube/Anastacia

Svako ko je odrastao tih dvehiljaditih zna njen dubok glas i energične pesme. Anastasija je bila simbol jedne generacije, ali je ova pevačica doživela i mnoge prepreke na svom putu. Portal Srećna Republika donosi njenu tužnu životnu priču i otkriva kako nekadašnja mega zvezda danas izgleda!

Težak početak

Rođena je kao Anastasija Lin Njukirk u Čikagu 17. septembra 1968. godine. Od malena je imala karakterističan glas i ljubav prema plesu i pevanju, ali ju je već u prvim danima puberteta sačekao težak zdravstveni udarac, kada je sa samo 13 godina saznala da boluje od Kronove bolesti. Radi se o hroničnom zapaljenskom oboljenju digestivnog trakta, koje je izuzetno naporno za ljudski organizam. U tom trenutku mlada Anastasija nije ni znala da je to samo prva od brojnih prepreka na koje će naići.

Svoj debi album “Not That Kind” je objavila 1999. godine, a kasnije je objasnila da je karijeru započela relativno kasno zbog brojnih predrasuda na koje je nailazila budući da je bila skoro jedina belkinja koja je imala dubok glas, zbog kojeg su svi koji su preslušavali njene demo snimke mislili da se radi o Afroamerikanki.

U vreme slatkastih devojačkih i momačkih bendova sa kraja devedesetih govoreno joj je da njen glas prosto nije komercijalan, te je svoje dvadesete provela kao plesačica. Njen veliki pomak se desio tek u njenim tridesetim, a kako bi joj pružili šansu da učestvuje na MTV takmičenjima za mlade talente često je morala da laže o svojim godinama.

Uspeh i pad

Te 2000. godine svetlost dana i muzičkih talasa je ugledala njena legendarna pesma “I’m Outta Love” i njen život se zauvek promenio. Usledili su nastupi, ali i slava i priznanja, a 2002. godine je zacementirala svoj status zvezde numerom “Paid My Dues”, sa njenog albuma “Freak of Nature” iz 2001. godine. Sa istog albuma se izdvojila i pesma “One Day In Your Life” . Onda je nakon brze slave došlo i još brže otrežnjenje, njoj ne nedugo zatim dijagnostikovan rak dojke. Sama Anastasija je ovako opisala taj period:

- Pomislila sam u sebi: “Nemam ništa. Šta će biti sa mnom?” Bila sam u totalnom šoku. Mislila sam da ću umreti. A onda sam počela da se borim.

Povratak i novi izazovi

Povukla se na dve godine, kako bi se posvetila izlečenju, a onda se 2004. godine vratila jača nego ikad i napravila pravi bum na pop-rok sceni singlom “Left Outside Alone”. Nakon izlečenja, Anastasija je izvukla veliku pouku iz svoje borbe protiv raka, te je bila jedna od prvih koja je želela da proširi svest o tome da ova opaka bolest pogađa i mlade žene.

Zračenje i hemioterapija su ostavili trag na njenom glasu, koji je na veliku žalost mnogih izgubio svoju prepoznatljivu snagu. Stoga, ona je odlučila da se posveti radu na pisanju tesktova i snimanje numera je u tom trenutku ostavila po strani.

Sa samo 39 godina, doživela je još jedan zdravstveni peh, budući da joj je ustanovljena superventrikularna tahikardija. Radi se o oboljenju koje izaziva brže otkucaje srca od onoga što je normalno za ljude. I tu nije bio kraj njenim nedećama, jer joj se 2013. godine vratio rak dojke.

Anastasija se u tom trenutku spremala za veliku evropsku turneju, koja je na veliku žalost fanova morala da bude otkazana. Pevačica se odlučila na radikalan potez, dvostruku mastektomiju, za koju se pripremala 10 godina. Kako kaže, kada joj je javljeno da se rak vratio, ona je to i očekivala, i imala je vremena da razmotri ovu opciju koja joj je na kraju i spasila život. Veliki je zagovornik rane dijagnostike i evo šta o tome i sama kaže:

- Rano otkrivanje mi je dva puta spasilo život. Nastaviću da se borim i podržavam ovo na bilo koji način.

Ponosna na svoju borbu

Nakon brojinih operacija i dugotrajnog i mučnog lečenja, Anastasija se u potpunosti izlečila od raka, a kako bi proslavila svoju borbu, pevačica se 2016. godine slikala naga za magazin “FAULT” koji je na naslovnici sa ponosom pokazao njene ožiljke od hiruških intervencija koje su joj sačuvale živu glavu. Evo kako ih je ona opisala u svom intervjuu u ovom časopisu:

- Moji ožiljci su deo mog putovanja i podsećanje na sve stvari kroz koje sam prošla sa mastektomijom. U ovom trenutku, osećam se sjajno što ih prikazujem na umetnički način.

Integritet pre svega

Ipak, nakon što je odnela pobedu da zdravstvenom polju, dočekao je veliki poslovni poraz. Nakon dugotrajnog lečenja, pevačica je pokušala da se vrati na muzičku scenu, ali je uvidela da se njena muzika loše kotira i da nije popularna kao ranije. Ubrzo je shvatila da su se zahtevi muzičke scene promenili i da su tehnologija i kompjuterska obrada glasa preuzeli primat nad vokalnim sposobnostima pevača. Da bi bila u toku sa trendovima, bila je uslovljena da se preorijentiše na R&B muziku i korišćenje autotjuna, što je ona odbila. U želji da zadrži svoj integritet kao umetnika, pristala je da žrtvuje svoju zaradu.

Anastasija nije imala sreće ni na emotivnom planu. Ona se 2007. godine udala za svog ličnog telohranitelja Vejna Njutna, koji je iz prethodne veze već imao dvoje dece. Još tokom njihove veze ona je na vratu istetovirala njihove inicijale “A&V”, a onda je u aprilu 2010. godine kao grom iz vedra neba stigla vest da je par podneo zahtev za razvod braka. Ipak, Anastasija je u više navrata izjavila da ne žali zbog tetovaže koja joj je ostala kao uspomena na njen brak, uprkos tome što su se ona i njen suprug rastali, piše portal Miror

Nako svega nikad jača i lepša

Anastasija je 2020. godine je planirala veliku povratničku turneju po Velikoj Britaniji i Evropi, kako bi obeležila tačno dve decenije od izlaska njene hit pesme “I’m Outta Love”. Ipak, pandemija je malo poremetila te planove, te je serija koncerata pomerena za 2 godine. To znači da pevačicu u drugoj polovini 2022. očekuje niz nastupa.

Turneja pod nazivom “I’m Outta Lockdown” će trajati dva meseca, od sredine septembra do sredine novembra. Na veliku žalost njenih vatrenih fanova sa Balkana, Anastasija nije planirala nijedan koncert u regionu, te će oni najuporniji morati da nabave karte za njen koncert u Beču, Pragu ili Berlinu. Danas, Anastasija ima 53 godine i izgleda bolje nego ikad. Živi je dokaz izreke “Ono što te ne ubije učini te jačim”

BONUS VIDEO:

Komentari (0)