Zanimljivosti

KEJT VS DAJANA: Kraljica ima drugačiji odnos sa suprugom princa Vilijama?

Elizabet II ne krije naklonost prema ženi svog unuka Vilijama jer je shvatila da ga Kejt voli zbog njega samog, a ne titule i položaja. Kejt joj je definitvno draža od pokojne Dajane

27.05.2022 20:00

KEJT VS DAJANA: Kraljica ima drugačiji odnos sa suprugom princa Vilijama?
Printscreen Instagram/@theroyalfamily

Kejt Midlton zauzima posebno mesto u srcu kraljice Elizabet II (96). Vojvotkinja od Saseksa je impresionirala njeno veličanstvo činjenicom da se u princa Vilijama zaljubila zbog njega samog, a ne zbog njegove titule i položaja.

Prošlo je 11 godina od venčanja Kejt i Vilijama, a kraljica veruje da su upravo njih dvoje budućnost Ujedinjenog kraljevstva.

Tanjug/AP

Kraljica ne krije naklonost prema ženi svog unuka princa Vilijama

Kraljica veruje u Kejt

Kako je za Dejli mejl ispričao Endru Morton, biograf  princeze Dajane, niko sa britanskog dvora, pa ni kraljica nisu verovali ljubav sa koledža između Kejt i Vilijama uspeti da preživi sve prepreke. Međutim, Elizabet je ubrzo shvatila koliko je Kejt jaka, stabilna i koliko voli njenog unuka.

-  Kraljica ne krije svoju naklonost prema Kejt i na dan njenog venčanja sa Vilijamom bila je toliko srećna da je mogla da igra od radosti. Nakon greške koju je napravila sa Čarlsom i Dajanom ona se pribojavala novog skandala u porodici. Međutim, Kejt je pokazala mudrost i strpljenje, narod je voli i zbog svega toga kraljica  veruje da će Vilijam i ona biti dobar kraljevski par – rekao je Morton.

On ističe da Elizabet dobro zna da će princ Čarls biti samo prelazno rešenje, a da će pravi kralj i kraljica biti Vilijam i Kejt kad zauzmu svoje mesto na britanskom prestolu.

 

Netrpeljivost prema Dajani

Nije tajna da je između kraljice i pokojne princeze Dajane vladala netrpeljivost. Njihovo neslaganje je eskaliralo nakon što je Dajana javno progovorila o bračnim problemima i razvela se od princa Čarlsa. Sa Kejt je situacija potpuno drugačija.

-  Kraljica se na neki način divi Kejt kako mirno čeka svoje vreme da ponese krunu. Za Elizabet je dan venčanja Kejt i Vilijama bio  prekretnica za monarhiju nakon teških godina kada su brakovi njene dece propali, a princeza Dajana nastradala u saobraćajnoj nesreći u Parizu – rekla je bivša dopisnica Bi-Bi-Sija Dženi Bond.

Ona je godinama kao profesionalni novinar pratila dešavanja na kraljevskom dvoru i autor je knjige „Kraljica“.

Tanjug/AP

Kraljica je je bila oduševljena kako je narod reagovao na mladi kraljevski par

Sigurna budućnost porodice

I Dajanin biograf Morton smatra da kraljica Elizabet II više voli Kejt od pokojne snaje.

- Kraljica je praktično igrala od sreće na venčanju Kejt i Vilijama. Bila je oduševljena kako je narod reagovao na mladi kraljevski par, kako su klicali od sreće kada je Kejt poljubila svog supruga na balkonu Bakingemske palate. Budućnost kraljevske porodice, njene porodice, sada sigurna, a monarhija ponovo ima naklonost naroda – rekao je Morton.

On je naglasio da se simpatije koje kraljica gaji prema Kejt jasno vide i sada kad se priprema proslava jubileja 70 godina vladavine Elizabet II.

Tanjug/AP

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa preuzimaju sve više kraljevskih dužnosti

Uspeh baštenske zabave

Uz blagoslov kraljice Vilijam i Kejt preuzimaju sve više kraljevskih dužnosti. Tako je Kejt je prošlog meseca imala prvi zajednički angažman sa princezom Anom kada su posetile porodilišta.

A prošle nedelje vojvoda od Kembridža je sedeo pored oca princa Čarlsa dok je čitao kraljičin govor.

Vojvotkinja od Kembridža je pre nekoliko dana uspešno organizovala  baštensku zabavu u Bakingemskoj palati sa princom Edvardom i groficom od Veseksa.

Baštenske zabave su prilika za monarha da proslavi i nagradi pojedince koji su se istakli u javnoj službi.

Sa zabave je opravdano bio odsutan princ Vilijam koji je bio na otkrivanju spomenika podmorničarima Kraljevske mornarice u Nacionalnom memorijalnom arboretumu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)