Zanimljivosti

KRALJICA NIJE IMALA PARE ZA KARTU: Bruka na prvom pojaljivanju posle dužeg vremena

Na železničkoj stanici Pedington zadržala se 10 minuta i kretala se uz pomoć štapa. Za ovu priliku kraljica je odabrala žuti kaput A kroja i šešir u istoj boji

18.05.2022 22:00

KRALJICA NIJE IMALA PARE ZA KARTU: Bruka na prvom pojaljivanju posle dužeg vremena
Ap photo

Britanska kraljica Elizabet II (96) pojavila se neočekivano u utorak pre podne na londonskoj železničkoj stanici Pedington. Britanska vladarka se pojavila držeći po ruku sina princa Edvarda na otvaranju prigradske linije pod njenim imenom, a u čast jubileja 70 godina njene vladavine.

Osoblje stanice bile je iznenađeno posebno što su iz Bakingemske palate poručili da će kraljica smanjiti pojavljivanje u javnosti zbog poteškoća sa kretanjem.  

 

Radnik priskočio u pomoć

Po svemu sudeći, ona je ipak odlučila da dođe, a kretala se uz pomoć štapa. Sa osmehom na licu kraljica je prišla kartomatu da kupi kartu, ali je shvatila da nije ponela keš.

U pomoć joj je priskočio jedan od radnika na stanicikoji joj je pružio novčanicu od 5 funti, što je nešto manje od 6 evra i pokazao joj kako da dopuni kartu, izvestili su britanski mediji.

Za to vreme princ Edvard je bio sa vozačem u kabini voza gde su ćaskali kako funkcioniše prevoz železnicom.

- To je bilo sjajno. Uživao sam u tome. Bilo je dobro – rekao je princ nakon izlaska iz voza.

Kraljica se na Pedington stanici pojavila u žutom kaputu A kroja i sa istim takvim šeširom. U ruci je držala elegantnu crnu damsku torbicu.

printscreen/instagram.com

Kraljica baš voli žutu boju pa se često pojavljuje u ovakvim kombinacijama

Oduševljeno osoblje

Osoblje stanice Pedington nije krilo oduševljenje zbog dolaska kraljice. Kako su objasnili bila je vrlo prijatna i ljubazna sa svima.

Kraljica Elizabet na stanici se zadržala 10 minuta a potom je u pratnji sina otišla do lifta pa do automobila koji je čekao ispred stanice i prevezao nazad kući u palatu.

- Svi smo neverovatno dirnuti i zahvalni smo njenom veličanstvu što je danas došla da otvori liniju Elizabet – rekao je britanski premijer Boris Džonson nakon kraljičinog odlaska na stanicu Pedington.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)