Zanimljivosti

UDALA SE PRINCEZA TEODORA (41)! Venčanje održano na simboličnom mestu, a na glavi detalj iz vladavine Kediva (FOTO)

Verili su se pre šest godina.

29.09.2024 10:01

UDALA SE PRINCEZA TEODORA (41)! Venčanje održano na simboličnom mestu, a na glavi detalj iz vladavine Kediva (FOTO)
Credit: Nicolas Koutsokostas / imago stock&people / Profimedia

Nakon dva odlaganja, princeza Teodora konačno se udala za američkog advokata Metjua Kumara na raskošnom venčanju u Atini. Venčanje je održano u istorijskoj Metropolitanskoj katedrali u grčkoj prestonici, istoj crkvi u kojoj su se Teodorini roditelji venčali pre 60 godina. 

Credit: NIEBOER/PICTURE PRESS EUR / Sipa Press / Profimedia

Udala se princeza Teodora

Princeza Teodora, koja ima 41 godinu, najmlađa je kćerka pokojnog kralja Konstantina, poslednjeg kralja Grčke koji je vladao svega tri godine pre nego što je prinuđen da ode u progonstvo 1967. Iako je politička grupa koja je preuzela vlast ukinula monarhiju do 1973. godine, Teodora, njena majka kraljica Ana-Marija i braća i sestre i dalje predstavljaju zemlju kao članovi kraljevske porodice.

Venčanje i modni detalji

Venčanje je obavljeno u grčko-ortodoksnoj ceremoniji koju je predvodio Njegovo Preosveštenstvo Mitropolit Sirosa, Dorotheos II. Teodora je za ovu priliku nosila venčanicu bez bretela sa preklopljenim izrezom, koju je dizajnirala grčka dizajnerka Kelia Kritharioti. Ukrasila ju je i antička irska čipka i postala sedma kraljevska mlada koja je nosila Tijaru iz doba vladavine Kediva Egipta. 
 

Credit: Nicolas Koutsokostas / imago stock&people / Profimedia

Venčanje princeze Teodore sa advokatom

Par je najavio svoje veridbe u novembru 2018. godine, a venčanje je prvobitno bilo planirano za maj 2020. godine, ali je odloženo zbog pandemije COVID-19. Drugi pokušaj venčanja odložen je kada je Teodorin otac preminuo u januaru 2023. godine. Ipak, uprkos odlaganjima, njihovo venčanje je konačno održano, piše New York Post.

- Teodora i Kumar su želeli da njihovo venčanje bude u Atini kako bi pokazali svoju ljubav prema Grčkoj, snažne veze koje održavaju sa zemljom i želju da podele grčku kulturu, gostoprimstvo i identitet sa svojim gostima - saopštila je bivša grčka kraljevska porodica.

Zanimljiva karijera princeze Teodore

Ona je rođena u Londonu i stekla je diplomu iz pozorišnih umetnosti. Preselila se u Los Anđeles 2010. godine sa snovima da postane glumica.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)