Zanimljivosti

KRALJ ČARLS PRELOMIO: Zbog sina napušta London - ovo mu neće oprostiti

Britanski monarh čini sve da izbegne susret sa princem Harijem.

21.09.2024 13:40

KRALJ ČARLS PRELOMIO: Zbog sina napušta London - ovo mu neće oprostiti
Pool / Zuma Press / Profimedia

Princ Hari po drugi put dolazi u Veliku Britaniju za samo mesec dana. On će 30. septembra prisustvovati dodeli nagrada WellChild Awards u Londonu. Vojvoda od Saseksa u Britaniju ponovo dolazi sam, tačnije bez žene Megan Markl i dece koji ostaju u Americi.

Britanski mediji već danima spekulišu da li će ovog puta konačno doći do susreta kralja Čarlsa i njegovog mlađeg sina. Zagovornici pomirenja u kraljevskoj porodici navijaju da se problemi konačno reše, ali izgleda da od toga nema ništa barem ne sada.

Obaveze u Škotskoj

Kako je za Daily mail objasnila stručnjak za odnose u kraljevskoj porodici Rebeka Ingliš malo je verovatno da će do susreta oca i sina doći.

 

 

 

Naime, kralj Čarls će sa suprugom kraljicom Kamilom naputiti London i otputovati u Škotsku zbog specijalne proslave povodom 25 godina škotskog parlamenta koja je zakazana za 28. septembar.

Kralj i kraljica imaju dužnost da se pojave u Škotskoj što je izuzetno važan događaj za krunu, naravno važniji od Harijevog dolaska u London. Kako stvari stoje kralj i kraljica planiraju da produže boravak u Škotoskoj još nekoliko dana. E, sad da li je to zato da bi izbegli susret sa Harijem ili ne, to ne znam. Postoji i mogućnost da vojvoda od Saseksa posle dodele nagrada doputuje u Škotsku da vidi oca, ali je to malo verovatno - naglasila je ona. 

Prema Rebekinim rečima Čarls i dalje vrlo ljut na mlađeg sina i njegove netaktičnosti u istupima u medijima.

- Hari je prošle godine pozvao oca u novembru da mu čestita rođendan. Čak mu je poslao i video snimak u kome njegova deca, a Čarlsovi unuci Arči i Lilibet, pevaju dedi rođendansku pesmicu. Međutim, detalji njihovog razgovora su dospeli u javnost što je naljutilo Čarlsa - rekla je ona.

 

 

Prema rečima Rebeke šta god da bude među njima Hari će zauvek ostati njegovo dete.

- Bojeći se da ponovo sve ne dospe u javnost kralj nije želeo da pozove sina da mu čestita rođendan, već je čestitka postavljena na zvaničnim nalozima kraljevske porordice na društvenim mrežama. Čarls je ljut i povređen je, ali na kraju krajeva Hari je ipak njegov sin. On se trudi da drži distancu prema njemu jer je to najbolje za krunu, ali mu nikad neće zauvek zatvoriti vrata palate - pojasnila je ona za InStyle.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)