Zanimljivosti

PROKLETSTVO BEVERLI HILSA SE NASTAVLJA: Još jedna glumica neizlečivo bolesna - trpi nesnosne bolove

Imala je dve operacije, a lekari su joj dijagnostikovali tešku bolest.

14.09.2024 10:20

PROKLETSTVO BEVERLI HILSA SE NASTAVLJA: Još jedna glumica neizlečivo bolesna - trpi nesnosne bolove
Spelling Television - 90210 Productions - Album / Album / Profimedia

Serija "Beverli Hils 90210" koja je bila izuzetno popularna širom sveta devedesetih godina prošlog veka kao da je ukleta. Glumci koji su se proslavili u ovoj seriji umiru jedan za drugim ili doživljavaju teške nesreće. Šenon Doerti, koja se proslavila ulogom Brende u ovoj seriji preminula je sredinom jula u 54. godini nakon višegodišnje borbe sa rakom. 

Pre pet godina iznenada je umro i Luk Peri od (glumio buntovnika Dilana) od posledica moždanog udara. Sad je i Dženi Gart otkrila da je teško bolesna i da trpi nesnosne bolove. 

Dve operacije i bolovi

Dženi je otkrila da je u poslednje četiri godine imala čak dve operacije, što je do sada čuvala u tajnosti. Ona je najpre bila podvrgnuta operaciji zamene levog kuka 2020. godine, a četiri godine kasnije su joj zamenili i desni kuk. Ali, se tu njeni problemi nisu završili, zapravo tek su počeli.

- Ovo nije nešto što pogađa samo 80-godišnjake. Živela sam s bolovima u kukovima veoma dugo, uvek se čulo škljocanje, kad god bih podigla noge. Kao neko ko je jahao i plesao od detinjstva, shvatila sam da je sve to habanje bilo uzrok - ispričala je glumica za Self" magazin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie 🤍 (@jenniegarth)

 

Zbog bolesti koja najčešće pogađa starije osobe osećala je stid, jer su je mnogi smatrali starom.

- Bolest se vremenom progresivno pogoršavala. Postalo je toliko bolno u jednom trenutku da nisam mogla čak ni da prošetam pse. Mislila sam da je artritis - dodala je ona.

Dženi je podvrgnuta detaljnim ispitivanjima, a onda je usledio šok kad joj je postavljena dijagnoza. Doktor joj je saopštio da ima osteoartritis u kolenima, palčevima i kukovima, što je za Dženi bila noćna mora.

- U tom trenutku bila sam u srednjim 40-im godinama, a osećala sam staro i zbunjeno. Želela da ostanem aktivna, ali sam ubrzo shvatila da više ne mogu da pratim svoju porodicu tokom normalnih aktivnosti - iskrena je bila Dženi. 

Na jednom porodičnom skijanju je osetila tako strašan bol da je konstantno morala da leži.

- To je bilo veoma uznemirujuće, jer sam osećala da mi se kvalitet života smanjuje. Nisam želela da budem neko ko ne može da radi stvari koje je voleo da radi sa svojom porodicom. Plus, moj muž Dejv Abrams je devet godina mlađi, a ja sam se osećala tako starom i bolesnom - dodala je slavna glumica. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennie 🤍 (@jenniegarth)

 

Zdravstveni problemi kroz koje je prošla naučili su je da mnogo više ceni svoje telo i fizičke sposobnosti.

- Ja sam nežna osoba i volim da brinem o ljudima, tako da me je sve ovo nateralo da smanjim brzinu i počnem da se malo bolje brinem o sebi, da dozvolim drugima da mi pomognu. Želela sam da moje operacije i oporavak izgledaju lako, posebno mom mužu. Nisam želela da mu delujem staro ili da me vidi kako se mučim, ali nisam mogla to da sakrijem od njega jer sam već krila od celog sveta - rekla je Dženi.

Osteoartritis - simptomi

Osteoartritis je najčešće hronično oboljenje zglobova i drugi najčešći uzrok trajne nesposobnosti odraslih. Pogađa veliki broj srednje i starije životne dobi, a žene imaju čak tri puta veće šanse da obole. Može da se javiti u bilo kom zglobu, a najčešće pogođa - ruke, vrhove prstiju, kolena, kukove, kičmu i to vrat i donji deo leđa. Ova bolest je neizlečiva, a terapija se zasniva na olakšavanju simptoma i bolova.

Najčešći simptomi su: 

  • Bol
  • Osetljivost (nelagodnost prilikom pritiska na područje prstima)
  • Ukočenost
  • Upala

BONUS VIDEO:

Komentari (0)