Zanimljivosti

TEŠKO BOLESTAN GLUMAC VIĐEN U BLIZINI STUDIJA, NIKO NE ZNA ZAŠTO: Ne može ni da govori, izgleda kao bleda slika sebe

Brus Vilis pati od demencije, a snimljen kako odsutno gleda u retrovizor.

09.09.2024 10:20

TEŠKO BOLESTAN GLUMAC VIĐEN U BLIZINI STUDIJA, NIKO NE ZNA ZAŠTO: Ne može ni da govori, izgleda kao bleda slika sebe
Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Slavni holivudski glumac Brus Vilis (69) koji se povukao iz posla zbog demencije fotografisan je u blizini jednog poznatog studija za snimanje filmova u Los Anđelesu.

On je bio na mestu suvozača u automobilu u pratnji svojih telohranitelja. Glumac je obukao majicu na prugem, a na glavi je nosio kačket dok je odsutno je gledao u retrovizor kao da ne zna gde je i šta tu radi. Kako su svojevremeno pisali američki mediji on je gotovo u potpunosti prestao da govori, pa svakako nije sposoban za bilo kakav rad posebno ne na filmu.

Porodica se nije oglasila, pa ostaje nejasno šta je nesrećni Vilis uopšte tražio ispred filmskog studija kad ima toliko mesta za popodnevnu šetnju i obilazak u Los Anđelesu. 

Zbrinuo porodicu

Kako piše Daily Mail, s obzirom na njegovo teško zdravstveno stanje sigurno nije pozvan da glumi, mada, moguće je da ga angažuju da samo prođe kroz kadar i da za to dobije honorar.

Kako su pisali američki mediji dve godine pre nego što je objavio da je bolestan Vilis je glumio u brojnim filmovima bez ikakvog reda samo kako bi zaradio još koji dolar više za svoju porodicu. Želeo je da ih obezbedi, jer je znao šta ga očekuje. 

- Moj klijent je nastavio da radi nakon medicinske dijagnoze jer je to želeo i mogao je da snima, baš kao i mnogi drugi sa dijagnozom afazije koji su sposobni da nastave sa radom - rekao je tada njegov advokat Martin Singer.  

 

Kako se procenjuje jedan od najomiljenijih holivudskih glumaca i akcioni heroj tokom karijere zaradio je više od 250 miliona dolara koje je, kako je sam rekao svojevremeno, ostavio supruzi Emi Heming Vilis i njihovoj deci, dok ćerkama koje je dobio u braku sa Demi Mur nije dao ni centa.

Vilis smatra da će tri ćerke koje je dobio u braku sa Mur  svakako novac dobiti od majke, a je Emi i njihovoj deci njegov novac potrebniji. 

O uticaju Vilisove bolesti na njegovu porodicu nedavno je progovorila njegova supruga Ema .

- Bilo je jako teško u početku dok još nismo imali njegovu pravu dijagnozu. Kad smo konačno saznali od čega boluje osetila sam kako mogu ponovo da dišem, da se neka težina diže sa mojih ramena. Mogla sam da vidim podršku koja mi je bila tako očajnički potrebna za mog muža, za celu našu porodicu - rekla je svojevremeno Ema.

Vilisu je u aprilu 2022. dijagnostikovana afazija, a šest meseci kasnije ustanovljeno je da ima  frontotemporalnom demencijom (FTD).

- Nažalost, izazovi u komunikaciji su samo jedan od simptoma bolesti sa kojom se Brus suočava. Iako je ovo bolno, olakšanje je konačno imati jasnu dijagnozu kako bismo znali šta da radimo - rekla je žena slavnog glumca. 

Za ovu bolest nema leka, a najčešći simptomi su:

  • promena ličnosti i ponašanja
  • poteškoće u govoru
  • problemi sa sećanjem
  • povlačenje u sebe 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)