Zanimljivosti

VARAO JE U BRAKU, ZAROBIO U KUĆI I NIJE DAO DA RADI: Jedva se iščupala iz njegovih kandži, a sad mu je podrška u bolesti

Pored porodice koju je dobio sa drugom ženom, bivša supruga je uz bolesnog glumca.

13.08.2024 15:02

VARAO JE U BRAKU, ZAROBIO U KUĆI I NIJE DAO DA RADI: Jedva se iščupala iz njegovih kandži, a sad mu je podrška u bolesti
Ralph Dominguez/MPI/Capital Pict / Capital pictures / Profimedia

Holivudska ikona Brus Vilis i njegova bivša žena i slavna glumica Demi Mur bili su jedan od najlepših parova u vreme svoje najveće ljubavi. Njihov brak prepun uspona i padova okončan je 2.000 posle 13 godina. Za razliku od većine parova uspeli su da prevaziđu nesuglasice iz prošlosti i postali najbolji prijatelji nakon razvoda.

Jedno drugom su bili na venčanju sa drugim partnerima, a danas je Demi, pored Vilisove porodice, njegov najveći oslonac dok se bori protiv demencije zbog čega je morao da se povuče sa filma.

Zlatni holivudski par

Ljubavna priča nekadašnjeg zlatnog holivudskog para oduvek je plenira pažnju javnosti. U mladosti Vilis je važio za divljeg momka koji nije propuštao holivudske žurke. Bilo je tu svega od alkohola do narkotika, dok je Demi bila lepotica za kojom su svi uzdisali, ali i sama prilično svojeglava. 

Bill Turnbull / Zuma Press / Profimedia

Venčali su se posle samo četiri meseca poznanstva

Upoznali su se 1987. godine na žurici nakon premijere filma "Skateout". Kako je više decenija kasnije  u svojim memoarima "Inside Out" opisala lepa glumica varnice su sevnule od prvog trenutka. 

- Upoznali smo se i on mi je rekao: "Mislim da bismo trebali da se venčamo". Šalili smo se, naravno, ali odjednom se uopšte nije činilo da se šali - ispričala je Demi.

Od prvog trenutka bili su ludi jedno za drugi. Venčali su se samo četiri meseca nakon upoznavanja, a prve bračne noći Demi je ostala trudna sa njihovom prvom ćerkom Rumer. Ubrzo su stigle Skaut i Talula, a lepa Demi se posvetila porodici dok je Vilis snimao film za filmom.

U jednom trenutku lepa glumica je poželela da se vrati poslu, ali se Brus oštro usprotivio. Želeo je da ostane kod kuće i bude samo majka njihovim kćerima.

- Ovo nikad neće uspeti ako budeš radila - govorio je tada. 

Uprkos njegovom protivljenju Demi se vratila glumi. 

- Bio je to težak i mučan period. Brus je bio previše naporan i sklon kontroli, a ja buntovnica koja nikad ne odustaje. On je insistirao na tome da radim kao glumica i da budem roditelj. Želela sam da mu dokažem supritno, pa sam ćerke vodila sa sobom na set - ispričala je Demi.

Svoj raspored snimanja je prilagođavala njengom i borila se za opsatank braka, a onda je on jednog dana okrenuo leđa i otišao, jer je zaključio da mu je svega dosta. 

- Želeo je porodicu, ali je žudeo i za uzbuđenjima. Uglavnom, želeo je da radi šta hoće. Imao je 36 godina, ubacite u tu jednačinu slavu i novac. Matematika je jednostavna - prisetila se Demi.

Sumnje u vernost

Ona je uverena da je i varao sa glumicom Dženuari Džouns. Iapk, kako se čini Vilis je najviše bio ljubomoran na svoju lepu ženu, nije mogao da podnese pažnju koju je ona dobijala.

- Zakazao sam kao otac, a još više kao suprug - rekao je Vilis nakon razvoda. 

Ubrzo su prevazišli razmirice iz braka i postali prijatelji.
- Naše prijateljstvo se nastavlja. Institucija je ostavljena po strani - rekao je Brus nakon razvoda, ali mu je malo ko verovao.

I, zaista su postali iskreni i najbolji prijatelji. Kad se Brus ženio sadašnjom suprugom Emom Herning na svadbu je pozvao i svoju bivšu suprugu i njenog tadašnjeg 15 godina mlađeg partnera Eštona Kučera. Brus i Ema su bili gosti i na Deminom venčanju sa Kučerom 2005. 

Najčešći simptomi afazije su

Lepa glumica i danas je najveća podrška teško bolesnom Vilisu kome je u aprilu 2022. dijagnostikovana afazija, a šest meseci kasnije ustanovljeno je da ima  frontotemporalnom demencijom (FTD).
Za ovu bolest nema leka, a najčešći simptomi su:

  • promena ličnosti i ponašanja
  • poteškoće u govoru
  • problemi sa sećanjem  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)