Zanimljivosti

IZ MINUTA U MINUT - OVAKO JE IZGLEDALA SPORA I UŽASNA SMRT METJUA PERIJA: Paraliza, gubitak svesti - doktori sve opisali

Prevelika doza ketamina je imala strašne efekte na telo.

17.08.2024 11:46

IZ MINUTA U MINUT - OVAKO JE IZGLEDALA SPORA I UŽASNA SMRT METJUA PERIJA: Paraliza, gubitak svesti - doktori sve opisali
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Posle šokantnog otkrića da je Metju Peri za dva meseca potrošio 55.000 dolara na ketamin, koji je na kraju doveo do njegove smrti 28. oktobra 2023. sada je objavljeno i kako su izgledali poslednji trenuci njegovog života.

Da podsetimo, Perijev asistent Kenet Ivamosu, koji je sa još četvoro ljudi uhapšen pod sumnjom da je doprineo smrti poznatog glumca, kaže da je kobnog dana Periju dao dve injekcije ketamina, a to je očigledno bila prevelika doza.

Stručnjaci otkrivaju kako su izgledali poslednji minuti života Metjua Perija:

Nekoliko minuta posle uzimanja ketamina, osoba oseća lupanje srca.

Krvni pritisak naglo opada u roku od 10 minuta, što stvara osećanje zamagljenog mozga i vrtoglavice.

Pad pritiska je jasan znak da je doza prevelika i otrovna za organizam. Posledica toga je da osoba veoma brzo dođe u stanje biljke kada ne može više da reaguje na spoljnje podsticaje.

Tanjug/AP

Užasni detalji smrti poznatog glumca

 

U ovoj fazi šire se zenice, osoba ne može da kontroliše oči, a mišići se u jednom trenutku "zamrznu"!

Kočenje mišića dovodi do problema sa disajnim organima, i iznenada počinju problemi sa disanjem i gutanjem.

Sa druge strane, nedostatak kiseonika može da dovede do trajnog oštećenja mozga

Tolerancija na ketamin se brzo stvara, što tera korisnika da uzima sve veće količine, što drastično povećava rizik od prevelike doze i negativnih sporednih efekata.

Veća doza dovodi do fenomena poznatog pod nazivom "K rupa" - to je intenzivno osećanje disocijacije, delirijuma i nemogućnosti da se povežete sa realnošću, piše Daily Mail.

Lekari upozoravaju da, iako su smrtni slučajevi koji su izazvani trovanjem ketaminom, retki, najstrašniji efekat uzimanja ketamina je paraliza, i u tim slučajevima počinje povraćanje, i korisnik može da se uguši na taj način.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)